Ελασσόνα

Αίτημα για ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής θα αποστείλει στο υπουργείο ο Δήμος Ελασσόνας – Κάλεσμα συστράτευσης από Κόκκαλη

Να απευθύνει αίτημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της επαρχίας, στη χθεσινή συνεδρίαση που προκλήθηκε κατόπιν σχετικής παρότρυνσης του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε επίσης η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του ζητήματος, ενώ έγινε γνωστό ότι βρίσκεται στο στάδιο της παρασκευής η απαιτούμενη μελέτη σκοπιμότητας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκαλης ζήτησε συστράτευση όλων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η αναγκαιότητα ίδρυσης της Γαλακτοκομικής Σχολής, η ειδικότητα τυροκόμου, στην Επαρχία Ελασσόνας, είναι γνωστή σε όλους. Προσωπικά, θεωρώ την ίδρυση της Σχολής ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα που μπορούν να γίνουν, για να αποκτήσει η επαρχία Ελασσόνας περισσότερη προστιθέμενη αξία. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια.

Η ιστορία της Γαλακτοκομικής Σχολής αποδεικνύει πως με τη συνεργασία τα πάντα είναι εφικτά. Το 2018 όντας υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινα κοινωνός του αιτήματος από την τότε δημοτική αρχή, για την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής. Έγινε ένας σκληρός αγώνας και πράγματι ιδρύθηκε με 18 αρχικά σπουδαστές. Αυτό ήταν ένα σημαντικό κατόρθωμα. Μπορεί να υπήρχαν ελλείψεις στη λειτουργία, η αρχή όμως είχε γίνει. Λόγω της κατάστασης με την πανδημία όμως, εκ των πραγμάτων δε μπορούσε να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα και σήμερα είναι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη για την επαναλειτουργία.

Όταν υπέβαλα το αίτημα για την ειδική συνεδρίαση, είχα και έχω στο μυαλό μου ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν, ασχέτως του ποιος ασχολήθηκε περισσότερο ή λιγότερο και χαίρομαι πραγματικά γιατί δίπλα μου σήμερα βρίσκεται η κ. Λιακούλη. Γιατί μόνο με συνεργασίες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και πιστέψτε με, μπορούμε να το καταφέρουμε, γιατί τώρα το αίτημα θα κατατεθεί εμπεριστατωμένα.

Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα είναι θετικός. Πρέπει να κατατεθεί εμπεριστατωμένο αίτημα με σχετική μελέτη σκοπιμότητας που ετοιμάζεται. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής βούλησης. Δε θα υπάρχει δικαιολογία για την κυβέρνηση να μην αποφασίσει την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, όταν πριν από 20 ημέρες ανακοινώθηκε η ίδρυση παρόμοιας Σχολής στην Κεφαλλονιά, ένα μέρος που δεν παράγει ούτε το ένα εικοστό από τη φέτα που παράγεται στην επαρχία Ελασσόνας. Με αυτά τα λόγια καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να το πάρουμε επ’ ώμου όλοι μας το αίτημα που θα κατατεθεί από το Δήμο Ελασσόνας, ώστε από το Σεπτέμβριο να μπορεί να δημιουργηθεί η Σχολή.»

Previous ArticleNext Article