Λάρισα

Αιχμηρή ανοιχτή επιστολή του σεισμόπληκτου Θόδωρου Γρέπου στον πρωθυπουργό

Με μία ακόμη ανοικτή  επιστολή προς τον πρωθυπουργό η οποία αναδεικνύει την παθογένεια και την αναλγησία του ασφαλιστικού συστήματος “χτυπά” ο πρώην κοινοτάρχης Δαμασίου καλώντας τον να επιδείξει ευαισθησία απέναντι στους αναμένοντες σύνταξη και ειδικά σε άτομα όπως ο ίδιος που αν και σεισμόπληκτος που περιμένει 17 μήνες τη σύνταξη δεν μπορεί να εισπράξει προκαταβολή λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ.
Στην πράγματι αιχμηρή επιστολή του ο κ. Γρέπος αναφέρει:
“Κύριε Πρωθυπουργέ της πατρίδας μου,
Πριν 49 ημέρες έκανα το λάθος να πιστέψω πως μπορούν να συμβούν θαύματα.
Πίστεψα ο ρομαντικός ότι θα μπορούσε ένας ξεσπιτωμένος σεισμοπαθής να έχει μια μικρή προτεραιότητα στην έκδοση της σύνταξης γήρατος.
Έτσι σας έγραψα ελπίζοντας πως θα έβρισκα ανταπόκριση.
Αυτό που μας βρήκε στο Δαμάσι εύχομαι να μην το περάσει άνθρωπος.
Είναι πολύ σκληρό να ζείς στη σκηνή στο τροχόσπιτο στο κοντέϊνερ του σεισμόπληκτου μη γνωρίζοντας τι θα σου ξημερώσει αύριο.
Εχω καταθέσει τα δικαιολογητικά για σύνταξη γήρατος πριν 17 μήνες!!!
Έκανα όμως και αίτηση για χορήγηση προκαταβολής έναντι μελλοντικής σύνταξης και πήρα την απάντηση ότι “δεν είναι δυνατή η χορήγηση προκαταβολής σύνταξης επειδή το υπόλοιπο της οφειλής υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο”.
Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ με ποια λογική μου το λέτε αυτό.
Εσείς μου χρωστάτε 15 (αναδρομικά) εγώ σας χρωστάω 5 αλλά δεν μου δίνεται τα 15 αν δεν σας δώσω τα 5 !!!
Κρατήστε τα 5 και δώστε μου τα υπόλοιπα τόσο δύσκολο είναι;;;
Κύριε Πρωθυπουργέ δεν υπάρχουν λεφτά για έναν απόμαχο της δουλειάς το κατάλαβα. Τα έδωσες στην Aegean στους Τατιάνους και στους καναλάρχες τα έδωσες στους μετακλητούς και στα δικά σου παιδιά.
Εγώ προφανώς και δεν θα μπορούσε να είμαι δικό σου παιδί. Εγώ τα πρώτα μου βαρέα ένσημα τα κόλλησα το 1968 !!! Τα κόλλησα ως ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΤΉΣ. Εγώ τα στήθια μου τα έχω καμένα από τον βόρακα των ηλεκτροδίων. Εγώ τέλος έχω 12.869 ημέρες εργασίας στα Ναυπηγεία στα Χωράφια και στα Γιαπιά.
Δεν πειράζει κύριε Πρωθυπουργέ εγώ θα ζήσω και θα ζήσω γιατί δύο μήνες στα τροχόσπιτα και στα κοντέινερ των σεισμόπληκτων στο Δαμάσι κατάλαβα πως υπάρχουν και
ΑΝΘΡΩΠΟΙ και η αλληλεγγύη τους ποτάμι που ξεχειλίζει. Θα τα καταφέρω κύριε Πρωθυπουργέ…….
Πάντως σας ευχαριστώ γιατί μου δείξατε την ανθρωπιά σας.
Γρέπος Θεόδωρος”

Πηγή: paidis.com

Previous ArticleNext Article