Λάρισα

Αγοραστός-Μιχαλάκης: Έτσι σωθήκαμε απ’ τις πλημμύρες στα Τρίκαλα

Δεν ήταν όλα θέμα… τύχης, όσον αφορά τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής στη Δυτική Θεσσαλία.

Ο Νομός Καρδίτσας ισοπεδώθηκε σχεδόν στο σύνολό του. Το οδικό δίκτυο της Αργιθέας καταστράφηκε, η ίδια η πόλη της Καρδίτσας-την οποία δεν διαπερνά κάποιο μεγάλο ποτάμι-βούλιαξε σε τόνους νερού και λάσπης.

Στο Νομό Τρικάλων που χτυπήθηκε επίσης από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ, έστω και με μικρότερη ένταση, οι ζημιές περιορίστηκαν σε πλημμυρισμένες εκτάσεις, σε Μεγάλα Καλύβια και Φαρκαδόνα, λιγότερες από παρελθόντα έτη. 

Τι συνέβη, λοιπόν; Είμασταν τόσο… τυχεροί; Όχι βέβαια!… Ο Νομός Τρικάλων είναι θωρακισμένος-το δυνατόν- από πλημμύρες την τελευταία 5ετία, οπότε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έτρεξε ένα ευρύ πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων (σ.σ. ήδη δημοπρατεί άλλα τόσα έργα ύψους 15 εκ. €!!!).

Η κοίτη του Πηνειού ποταμού σχεδόν διπλασιάστηκε σε όλο το μήκος της (σ.σ. δείτε πως είναι πια σε Καραβόπορο και Βαλομάνδρι που πλημμύριζαν όλα τα χρόνια), οι χείμαρροι και τα ρέματα διευθετήθηκαν σε ορεινά και πεδινά, το ορεινό οδικό δίκτυο θωρακίστηκε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης που έτρεξε και προώθησε με fast track διαδικασίες όλες τις μελέτες και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σχεδόν… χλευάστηκαν που παλεύουν με τις μπότες και στολές εκστρατείας όλα τα χρόνια, ενώ τα έργα υποτιμήθηκαν. Είναι ίσως καιρός να δούμε πως η πολιτική αυτό είναι. Ουσιαστικές παρεμβάσεις εκεί όπου οι άνθρωποι ζουν και δημιουργούν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Αγοραστός με τον Μιχαλάκη, δείχνουν το δρόμο…

Πηγή: trikalavoice.gr

Previous ArticleNext Article