Ελασσόνα

«Αγκάλιασαν» μικροί και μεγάλοι τους Κύκλους Άθλησης και τα Εργαστήρια Ευεξίας του Δήμου Ελασσόνας

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες  τα αθλητικά προγράμματα  «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για πρώτη φορά η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας, με υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του προγράμματος την κ. Βίκη Παγγέα, Ειδική Συνεργάτη Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού.

Στα προγράμματα συμμετείχαν πάνω από 300 ωφελούμενοι και υλοποιήθηκαν στις κοινότητες Καλλιθέας, Λιβαδίου, Βερδικούσιας, Σαρανταπόρου, Βλαχογιαννίου, Παραιτωρίου, Δομενίκου, Καρυάς, Κρανιάς, Λουτρού και Ελασσόνας.

Οι «Κύκλοι Άθλησης» και τα «Εργαστήρια Ευεξίας» πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας με δωρεάν συμμετοχή για όλους, με σκοπό τη βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των αθλουμένων, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και την αναψυχή των πολιτών, όπως και την καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης από μικρή ηλικία.

Συνολικά δημιουργήθηκαν 21 τμήματα άθλησης (8 ενηλίκων & 13 παιδικά) και συγκεκριμένα λειτούργησε ο Κύκλος της Καλαθοσφαίρισης σε Καλλιθέα, Κρανιά, Λουτρό, ο Κύκλος του Κλασσικού Αθλητισμού σε Λιβάδι, Βερδικούσσα και ο Κύκλος της Αντισφαίρισης στην Ελασσόνα.

Τα Εργαστήρια Ευεξίας για ενήλικες περιελάμβαναν Τμήματα Γυμναστικής, Ήπιας και Δυναμικής, για γυναίκες και πραγματοποιήθηκαν σε Σαραντάπορο, Βλαχογιάννι, Πραιτώρι, Δομένικο και Καρυά.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δία Βίου Μάθησης κ. Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, με τη συγκεκριμένη δράση θέτει σε προτεραιότητα το Δικαίωμα όλων στην Άθληση με δωρεάν συμμετοχή και την ποιοτική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου μεγάλων και μικρών. Ευχαριστεί ανθρώπους της Τοπικής Διοίκησης, τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) για την παροχή αθλητικού εξοπλισμού, την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ελασσόνας για τη φροντίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλους όσους συνέβαλλαν στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των δραστηριοτήτων Άθλησης και Άσκησης.

Η συνέχεια του προγράμματος το επόμενο διάστημα, στοχεύει στην αύξηση των τμημάτων των Κύκλων Άθλησης που ήδη πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, καθώς και στη δημιουργία νέων τμημάτων για τη γνωριμία παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με επιπλέον αθλήματα. Θα περιλαμβάνει ακόμη νέες δράσεις με συνεδρίες Γυμναστικής, Διατροφής και Ψυχολογίας για τον ενήλικο πληθυσμό στο πλαίσιο της βελτίωσης της υγείας, της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του πολίτη του Δήμου.

Previous ArticleNext Article