Λάρισα

Αυξήθηκε σημαντικά η εμβολιαστική κίνηση στη Λάρισα – Πόσοι Λαρισαίοι εμβολιάστηκαν σε μια εβδομάδα

Σημαντική αύξηση της κίνησης στα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Λάρισας παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Αύξηση που συνδέεται αφενός με τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, αφετέρου με την κινητοποίηση φορέων και συλλόγων  προκειμένου να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες για την ανάγκη εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία, την τελευταία εβδομάδα από 11 μέχρι 17 Νοεμβρίου (6 εμβολιαστικές ημέρες) εμβολιάστηκαν στη Λάρισα 6.470 συμπολίτες μας έναντι 4.439 την προηγούμενη εβδομάδα από 4 μέχρι 11 Νοεμβρίου, δηλαδή 2.031 περισσότεροι εμβολια­σμοί και αύξηση 45,75%. Αύξηση που υπολείπεται κατά 20 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες από την αντίστοιχη αύξη­ση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που έφθασε στο 63,29% καθώς εμβολιά­στηκαν την τελευταία εβδομάδα 8.186 περισσότεροι Θεσσαλοί συγκριτικά με την προηγούμενη 21.121 την εβδομά­δα από 11 μέχρι 17 Νοεμβρίου έναντι 12.935 την εβδομάδα από 4 μέχρι 11 Νοεμβρίου.

Υγειονομικοί παράγοντες της περιοχής πάντα εμφανίζονται αισιόδοξοι για την περαιτέρω αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψή, καθώς εκτός της ενημερωτικής εκστρατείας της  Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσο­κομείου στην προσπάθεια συμβάλλουν τόσο οι εξορμήσεις της κινητής εμβολιαστικής μονάδας έξω από τους ιερούς ναούς όσο και τα φαρμακεία όπου παρατηρείται έντονη δραστηριότητα με την διενέργεια των rapid tests, αλλά και τον αντιγριπικό εμβολιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Previous ArticleNext Article