Λάρισα

Αυτός είναι ο λόγος που «φώλιασαν» τα MQ-9 Reaper στη Λάρισα

Αυτός είναι ο λόγος που «φώλιασαν» τα MQ-9 Reaper στη Λάρισα – Οι Αμερικανοί παρακολουθούν τα νότια και ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ.

Αρκετά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper έχουν βρει νέα βάση στη νέα αναβαθμισμένη αεροπορική βάση της Λάρισας στην χώρα μας, όπως έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του το Army Voice. Αυτό συμβαίνει καθώς οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παρακολουθούν τα νότια και ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες στη βάση κοντά στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου προχωρούσαν κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2022. Προβλεπόταν να περιλαμβάνουν νέα καταφύγια συντήρησης, ράμπες και επεκτάσεις τροχιοδρόμων, με μια σύμβαση κατασκευής ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων να ολοκληρώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτός ο εκσυγχρονισμός ταυτίζεται με την άφιξη ενός αριθμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών Reaper στο ελληνικό αεροδρόμιο στα τέλη Νοεμβρίου.

Ένας εκπρόσωπος των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη-Αφρική επιβεβαίωσε την άφιξη στο Defense News, λέγοντας ότι “οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι η βάση της Λάρισας είχε τις δυνατότητες” για να υποστηρίξει τα MQ-9 Reaper .

“Η αεροπορική βάση της Λάρισας είναι μια στρατηγική τοποθεσία, που επιτρέπει στα MQ-9 να υποστηρίζουν εύκολα τόσο την ανατολική όσο και τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

“Η κίνηση [για την τοποθέτησή τους εκεί] δεν αποτελεί απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αυτή η τοποθέτηση υποστηρίζει την αποτροπή και την αποφυγή σύγκρουσης με τη Ρωσία”.

Πάντως ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εδρεύουν στην εγκατάσταση, επικαλούμενος την επιχειρησιακή ασφάλεια, αν και τοπικές αναφορές μιλούν για οκτώ.

armyvoice.gr

Previous ArticleNext Article