Ελασσόνα

Αυτό είναι το δίδυμο της επιτυχίας που σχεδίασε ένα πραγματικό κόσμημα, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας (ΦΩΤΟ)

Τέσσερα χρόνια πλέον ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Φώλλας και η αρχιτέκτονας Χριστίνα Μητρακα έχουν δώσει σπουδαία δείγματα γραφής της δουλειάς τους σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ο σχεδιασμός της δημοτικής Βιβλιοθήκη Ελάσσονας που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Οι δυο τους κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν άνετο και καλαίσθητο χώρο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

Υπενθυμίζεται πως στον αναβαθμισμένο και ανανεωμένο χώρο του α’ ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας θα λειτουργεί πλέον η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, η οποία εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.

Ο νέος χώρος σχεδιάστηκε, για να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, με ανανεωμένες υποδομές προσβάσιμες σε ΑμεΑ, οι οποίες περιλαμβάνουν: Χώρο Εισόδου-Γραμματείας, Παιδικό Τμήμα, Αναγνωστήριο και Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο. Σκοπός των νέων σύγχρονων και καλαίσθητων λειτουργικών χρήσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι να αναδείξουν και να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο της βιβλιοθήκης στην πληροφόρηση, στην έρευνα και στον πολιτισμό και να ενισχύσουν την αναγνωσιμότητα και τις μορφωτικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τη φιλαναγνωσία, ψυχαγωγία και καινοτομία και την τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Το έργο της διαμόρφωσης της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου Ελασσόνας (ΣΑΤΑ) και τη δωρεά Ζιώγα-Κουνιατσιώτη.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article