Λάρισα

Αυτή είναι η στρατιωτική οικογένεια στη Λάρισα του πιλότου του F-16 που κατέπεσε

Από στρατιωτική οικογένεια κατάγεται ο πιλότος Παναγιώτης Αποστολάκης, ο οποίος διασώθηκε χθες Τετάρτη έχοντας περάσει 89 λεπτά στο νερό.

Ο χρόνος παραμονής του στη θάλασσα είναι πολύ μεγάλος και σώθηκε χάρη στα σωστικά του, καθώς είναι γνωστό πως ο άνθρωπος δεν αντέχει να παραμείνει στα παγωμένα νερά της θάλασσας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η διάσωσή του ήταν δύσκολη, καθώς η κατάσταση της θάλασσας ήταν κυμματώδης, γεγονός που δυσκόλευε τον εντοπισμό του.

Το θετικό ήταν ότι δείχνει να ακολούθησε όσα είχε διδαχθεί στο σχολείο θαλάσσιας επιβίωσης στην Καλαμάτα και έτσι κρατήθηκε στη ζωή μέχρι τη στιγμή που τον εντόπισε το Super Puma.

Στις 15:02 το Super Puma τον ανέσυρε από τα παγωμένα νερά και τον οδήγησε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στην Αθήνα.

O 29χρονος Παναγιώτης προέρχεται από στρατιωτική οικογένεια. Ο πατέρας του είναι απόστρατος αξιωματικός με προέλευση από την ΣΜΥ, ενώ η μητέρα του είναι εν ενεργεία αντισυνταγματάρχης και υπηρετεί ως στρατιωτική γραμματέας στο Στρατοδικείο Λάρισας.

Ο πατέρας του, Δημήτρης Αποστολάκης, μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ανέφερε πως είχε επικοινωνία με τον γιο του μετά την διάσωσή του από Super Puma. Στην επικοινωνία τους μάλιστα, του επιβεβαίωσε πως είναι καλά στην υγεία του.

Ακολούθως επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να φθάσει γρήγορα κοντά στο παιδί του.

«Τώρα πάω από τη Λάρισα στην Αθήνα να δω το παιδί μου. Σε επικοινωνία που είχαμε μού είπε πως είναι καλά, αλλά δεν είχα καλό σήμα και δεν ξέρω κάτι άλλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αποστολάκης.

armyvoice.gr

Previous ArticleNext Article