Λάρισα

Αυτές είναι οι άγνωστες βασιλικές λίμνες Πολυδενδρίου (φωτο)

Πάνω από την παραλία του Αγιοκάμπου βρίσκεται το περίφημο δάσος Πολυδενδρίου, πρώην βασιλικό κτήμα, στο οποίο μπορεί κανείς να περπατήσει μέσω ενός μονοπατιού και να βρεθεί στις βασιλικές λίμνες.

Πρόκειται για τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, όπου ζουν εκατοντάδες είδη φυτών, πουλιών και άγριων ζώων, όπως η αγριόγατα, λύκοι, ζαρκάδια και αγριογούρουνα. Η προσβασιμότητα περιορισμένη, όπως και η τουριστική ανάδειξη του χώρου, με ελάχιστους να γνωρίζουν την περιοχή, κυρίως ντόπιοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Αγιάς, Νίκο Ντάγκα, “γίνεται προσπάθεια να περάσει η κυριότητα του κτήματος στον Δήμο Αγιάς για να μπορέσουμε να το αναδείξουμε. Από την στιγμή που δεν μας ανήκει δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

 

Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό και μπορεί να προσφέρει στην τουριστική ανάπτυξη. Όποιος επισκεφθεί την περιοχή θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα τοπίο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Υπάρχουν 6 φυσικές λίμνες, οι λεγόμενες βασιλικές, που προσφέρονται, ακόμη και για μπάνιο αλλά κυρίως για επισκέψεις αναψυχής, χαλάρωσης, αναζωογόνησης και δέσμη δραστηριοτήτων. Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία του Αγιοκάμπου”.

Το Πολυδένδρι καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος του όρους Μαυροβουνίου και αποτελεί ένα κρυμμένο θησαυρό που προφέρεται για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Πηγή: ertnews.gr

Previous ArticleNext Article