Ελλάδα

Άφαντα τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» – Στον εισαγγελέα ο 45χρονος, εξετάζεται η πιθανότητα αιμομιξίας

Ο «παλαιοχριστιανός» πατέρας κρατείται από χθες στην Ασφάλεια Κορίνθου και σήμερα Δευτέρα θα οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου. Οι εκτιμήσεις των Αρχών.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» πατέρας που ζούσε στην κοινότητα που είχε δημιουργήσει, στην Κορινθία, μαζί με τα παιδιά του.

Ο πατέρας κρατείται από χθες στην Ασφάλεια Κορίνθου και σήμερα θα οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου. Σε βάρος του, μετά τη σύλληψή του, έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

«Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA»

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί. Ωστόσο, μέλος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» διέψευσε τη μεταφορά του ανήλικου στο «Παίδων», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA.

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας
Για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα έκανε λόγο η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία ανέφερε στο MEGA πως οι γονείς ευθύνονται για το γεγονός ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν φοιτούν σε σχολείο.

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», υπογράμμισε στο MEGA o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Άφαντα τα παιδιά
Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να εξετασθεί τι θα γίνει και με την επιμέλεια των παιδιών εφόσον δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά πρέπει πρώτα να εντοπιστούν τα παιδιά που παραμένουν άφαντα από το πρωί όταν πήγαν οι αρμόδιες Αρχές να ελέγξουν τον χώρο που μεγαλώνουν.

Μέσα στα λαγούμια εντοπίστηκαν μόνο ο 45χρονος πατέρας και ο 15χρονος γιος, καθώς και μια 19χρονη από την Άρτα που δηλώνει φίλη της οικογένειας.

Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά 6 και 13 ετών, η 22χρονη με το 8 μηνών βρέφος της και η 37χρονη μητέρα φαίνεται ότι είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

 

 

in.gr

Previous ArticleNext Article