Αθλητισμός

ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Πρώτη νίκη των «βυσσινί» στο Αλκαζάρ

Η ΑΕΛ πέτυχε τη δεύτερη της νίκη στη φετινή Superleague και τη  πρώτη της μετά την επιστροφή  στο ιστορικό «Αλκαζάρ» επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-0. Έτσι πλησίασαν τους προτελευταίους Αγρινιώτες στο -4, στερώντας τους την ευκαιρία να προσπεράσουν την Λαμία.

Το «τρίποντο» αυτό ανέβασε τους «βυσσινί» στους 13 βαθμούς (παραμένουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα) και παράλληλα κράτησε τους Αγρινιώτες στους 17 β. και την προτελευταία θέση (στο -2 από τη Λαμία).

Η ΑΕΛ είχε το… πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αφού ο Παναιτωλικός κοίταζε περισσότερο την αμυντική του λειτουργία. Στο 14’ οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων με τον Ντουρμισάι, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ (γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στο VAR).

Πέρα από την ευκαιρία του Ντάλιο στο 21’ οι Αγρινιώτες δεν είχαν άλλη καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ΑΕΛ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και στο 37’ άνοιξε το σκορ με τον Πινακά να κάνει το 1-0 με όμορφο πλασέ.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι – Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Μπέρτος – Νικολιάς (85′ Τρούγιτς), Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67′ Μιλοσάβλιεβιτς) – Πινακάς, Ντουρμισάι, Ακούνια (87′ Στίφλερ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Μεντίνα (80′ Τσιγγάρας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80′ Ντουάρτε), Περέιρα (87′ Βέργος) – Ταχάρ (67′ Μάζουρεκ), Εντιγκά – Ντάλσιο (67′ Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι – Καρέλης.

 

Previous ArticleNext Article