Ελασσόνα

Άδωνις Γεωργιάδης σε Μπίζιου: Στηρίζουμε την αγορά, επαγγελματίες και όλες τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Στο επίκεντρο της συζήτησης τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στην αγορά η πανδημία και το lockdown, το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, και η ενίσχυση των επιχειρήσεων με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τη συνεργασία. Ο υπουργός έχει πάντοτε την πόρτα του ανοιχτή, αφουγκράζεται τον παλμό της αγοράς και εργάζεται για την ταχεία και αποτελεσματική επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και την κοινωνία.

Πληροφορήθηκα σήμερα την βούληση του Υπουργείου για συνέχιση του προγράμματος ΑΝΑΣΑ και τις προσπάθειες να ξεκινήσει νέος κύκλος αιτήσεων στις αρχές του επόμενου έτους.

Μια άλλη εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την αγορά συζητήσαμε εκτενώς με τον Υπουργό και αυτή είναι η έναρξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων από το τραπεζικό σύστημα για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας Covid-19. Το Ελληνικό Δημόσιο – για τον β’ κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας – διαθέτει 780 εκατ. Ευρώ τα οποία – με τη μόχλευση μέσω της Hellenic Development Bank – θα μετατραπούν σε επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Από αυτά, το 85% αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το 15% μεγάλες επιχειρήσεις.

Στο τραπέζι της συζήτησης και οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην αγορά και την οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο υιοθέτησε ήδη την πρόταση του Επιμελητηρίου για περιορισμούς στην πώληση βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης από τα super markets κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλίσει συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

Τόσο ο Υπουργός όσο και εγώ δίνουμε έμφαση στην εποικοδομητική συμβολή των φορέων της αγοράς στον σχεδιασμό των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Από την συζήτηση δεν έλειψε και η λειτουργία των εποχικών εμπορικών καταστημάτων, που απασχολεί ιδιαίτερα όλους μας ενόψει των Χριστουγέννων, αλλά η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί και από την πορεία της πανδημίας και τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Ταυτόχρονα όμως δημιουργούμε συνεχώς νέες δέσμες μέτρων που εξασφαλίζουν την μέγιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής και επαγγελματικής ομάδας.

Ο κ. Γεωργιάδης με διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ανανεώνονται και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός στο μήνυμά του πως κανείς δεν πρόκειται να μείνει μόνος κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης».

Previous ArticleNext Article