Λάρισα

«Αδιέξοδο» στα Τέμπη, πονοκέφαλος στα παράλια της Λάρισας

Σε μόνιμο πρόβλημα εξελίσσεται για την ΠΕ Λάρισας, η πρόσβαση των τουριστών που έρχονται από τη βόρεια Ελλάδα και θέλουν να κατευθυνθούν στα παράλια του Δήμου Τεμπών και Αγιάς. Αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που κατασκευάστηκαν οι σήραγγες των Τεμπών και δεν έχει ολοκληρωθεί ο κόμβος στο ύψος του Πυργετού που αυτή τη στιγμή είναι ημιτελής.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος και μέσα από αυτήν έγινε γνωστό το «αδιέξοδο» στο οποίο έχει περιέλθει άλλη μια φορά η κατάσταση.

Όπως έχει γίνει γνωστό η εταιρεία ζητάει την τοποθέτηση των διοδίων στην παλιά τους θέση δηλαδή στην είσοδο της κοιλάδα των Τεμπών καθώς «η μεταφορά της μετεγκατάστασης του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων Πυργετού στη νότια είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου, βάσει της Συμφωνίας Τροποποίησης των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης».

Κάτι τέτοιο όμως βρίσκει αντίθετο το Δήμο Τεμπών. Σήμερα, Δευτέρα 10 Μαϊού 2021, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Λάρισας, ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρχει «άσπρο – μαύρο» σε μια τέτοια υπόθεση, ζητώντας να υπάρξει διάλογος όλων των πλευρών και να δοθεί μια λύση. Σημείωσε ωστόσο πως υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη μεταφορά του σταθμού διοδίων στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών.

«Μας έχει απασχολήσει τόσο πολύ το θέμα του κόμβου αλλά έχουμε μείνει στα λόγια και αν και έγιναν τα τούνελ φως δεν βλέπουμε. Πάμε από τον Άννα στον Καϊάφα. Δεν μπορεί να υπάρχει άσπρο και μαύρο μόνο.

Λένε πως πρέπει να μεταφερθούν τα διόδια στα Αμπελάκια για να γίνει η ολοκλήρωση του κόμβου. Όμως μια σημαντική παράμετρος είναι πως πρέπει να υπάρχει παράπλευρος δρόμος. Πρέπει να εξετάσουμε κι άλλη λύση.

Η δική μας θέση είναι να γίνει ολοκληρωμένος κόμβος και να μην μεταφερθούν τα διόδια στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών» τόνισε μεταξύ άλλων και πρότεινε μια άμεση συνάντηση.

Τα παράλια

Όπως έχει γράψει αρκετές φορές το Larissanet.gr τα παράλια της Λάρισας έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά με μια σειρά από ζητήματα με αποτέλεσμα να έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια. Είναι καιρός όπως επισημαίνουν με συνεχόμενες τοποθετήσεις τους να δοθεί τουλάχιστον μια λύση στο εν λόγω ζήτημα.

Πηγή: larissanet.gr

Previous ArticleNext Article