Λάρισα

Κέλλας: «Ο Πλατύκαμπος και ο Ογχηστός, άξιοι πρεσβευτές της Λάρισας στον παγκόσμιο αθλητισμό»

«Στον Πλατύκαμπο συντελείται ένα “μικρό θαύμα” στον χώρο της ελληνορωμαϊκής πάλης, καθώς το καμάρι της περιοχής, ο “Ογχηστός”, με σοβαρή δουλειά, προγραμματισμό και όραμα μυεί εκατοντάδες νέα παιδιά στον αθλητισμό και φέρνει μεγάλες διακρίσεις, με αποκορύφωμα την ανάδειξη της Κατερίνας Πιτσιάβα σε παγκόσμια πρωταθλήτρια».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας στο πλαίσιο του “OGHISTOS CUP 2023”, που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και ο τοπικός σύλλογος πάλης.

«Η άψογη διοργάνωση του πρώτου Πανελλήνιου τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης, για αθλητές ηλικίας 6-17 ετών, στον Πλατύκαμπο, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, πως ο νομός Λάρισας διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, για να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις, όχι μόνο εθνικού, αλλά και παγκόσμιου βεληνεκούς» τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός  παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους αγώνες, συνομίλησε με αθλητές και θεατές, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον πρόεδρο Θωμά Αποστόλου και τα μέλη του “Ογχηστού”, τόσο για την διοργάνωση του τουρνουά, όσο κυρίως για την σημαντική συνεισφορά τους στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Ειδική αναφορά, έκανε στον προπονητή Χαρίλαο Χονδρονάσιο, τον οποίο χαρακτήρισε “ψυχή του Συλλόγου”, καθώς και στους κκ. Γιώργο Στουκογιώργο, “τον μεγάλο δάσκαλο  της πάλης” και Αντώνη Λιανό, διοικητικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, για την σημαντική προσφορά τους στο άθλημα, “που καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση, το θάρρος, τον σεβασμό, την κινητική ευφυία και την αντοχή”, σημειώνοντας:

«Η ελληνορωμαϊκή πάλη, ένα πανάρχαιο άθλημα, έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας. Αισθάνομαι υπερήφανος, που ο νομός μας αναδεικνύει σπουδαίους αθλητές, προπονητές και “δασκάλους” του αθλήματος, με μεγάλες διακρίσεις. Στέκομαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των ανθρώπων της ελληνορωμαϊκής πάλης κι εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια ζέση και αφοσίωση το σημαντικό έργο, που επιτελούν».

 

Previous ArticleNext Article