Ελασσόνα

Σκηνικό ταινίας και «μαγικό τοπίο» το φαράγγι του Ενιπέα στον χιονισμένο Όλυμπο – Το χιόνι κάλυψε τα πάντα (βίντεο – φωτό)

Σε μαγικό τοπίο έχει μετατρέψει το χιόνι τον Όλυμπο και το μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Ενιπέα. Μπορεί το χιόνι να έπεσε πυκνό και να κάλυψε τα πάντα πριν λίγες μέρες, όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το κράτησαν αναλλοίωτο. Το τοπίο μοιάζει σα να βγήκε από κάποιο παραμύθι, σμιλεμένο από το χέρι ενός έμπειρου ζωγράφου.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο fb o Λάζαρος Ρίγος διοργανωτής και αθλητής αγώνων ορεινών δρόμων είναι συγκλονιστικές και αποκαλύπτουν έναν διαφορετικό παραμυθένιο Όλυμπο που μοιάζει με… σκηνικό ταινίας

Οπως γράφει ο ίδιος «ένα σημερινό μικρό βίντεο από το χιονισμένο τοπίο στη ρεματιά του Ενιπέα, με την ευκαιρία της αποκατάστασης ζημιών που προκάλεσε ο χιονιάς των προηγούμενων ημερών. Τα πάντα παγωμένα τριγύρω, με το χιόνι να στέκει πάνω στα κλαδιά των δέντρων σαν να χιόνισε πριν από μία ώρα και όχι πριν από 8 ημέρες!

enipeas.jpg

Στους Ασπρόγιες η εικόνα είναι απίστευτη, με το χιόνι που παίρνει ο δυτικός άνεμος από τη ράχη της Σκάλας στον ορίζοντα, σαν να σχηματίζεται ένα σύννεφο!

1.jpg

Στο Μέγα Σπήλαιο τα πάντα είναι παγωμένα και σταλακτίτες πάγου έχουν σχημαστιστεί!

aghio-spilaio.jpg

Πηγή: makthes.gr

Previous ArticleNext Article