Ελασσόνα

«Μαγική» βραδιά με γιορτινά μελωδικά «χρώματα»

«Πλημμύρισε» με επίκαιρους ύμνους και μελωδίες των εορτών των Χριστουγέννων η Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην εξαιρετική χριστουγεννιάτικη συναυλία που ετοίμασε πρόσφατα ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «music Arte», με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας.
«Πρωταγωνιστές» της βραδιάς τα μέλη του φωνητικού και ορχηστρικού συνόλου του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, αλλά και τα χορωδιακά σύνολα του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «music Arte». Ήταν ένα ξεχωριστό μουσικό «ταξίδι» σε μακρινές και κοντινές γωνιές του κόσμου μας και της Ελλάδας με αγαπημένα ακούσματα από την εποχή της Αναγέννησης έως και τις μέρες μας σε μοντέρνα ματιά και γιορτινό ήχο, που ερμήνευσε περίφημα το Λαρισαϊκό Ωδείο.
Τη γιορτινή βραδιά πλαισίωσαν τα Χορωδιακά σύνολα του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «music Arte» με το παιδικό προκαταρκτικό Τμήμα, τη Νεανική Χορωδία, τη Μικτή Χορωδία Ενηλίκων και ολιγομελές ορχηστρικό σύνολο, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του γνωστού Ελασσονίτη μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη.

Χαρακτηριστικές οι «στάσεις» του μελωδικού γιορτινού «ταξιδιού» της ιδιαίτερα ποιοτικής βραδιάς της Ελασσόνας, σε Γερμανία, Ισλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Η.Π.Α., Γαλλία, Μεξικό, Αργεντινή, Λατινική Αμερική, αλλά και στη «γειτονιά» μας… στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στη Θράκη και στον Μοριά (μέσα από παραδοσιακά κάλαντα και όχι μόνο…).
Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των «πρωταγωνιστών» της βραδιάς, που δίκαια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που παρακολούθησε την εκδήλωση.
Μουσικό σύνολο Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας: Φωτεινή Γεωργίου (Μέτζο σοπράνο) / Ιωάννης Γράμψας (Βαρύτονος) / Έφη Φαρμάκη (Άλτο) / Φωτεινή Γράμψα (Σοπράνο – βιολί) / Νίκος Ευθυμιάδης (Τενόρος – βιολί) / Χρήστος Καλαμπούκας (Κιθάρα) / Κωνσταντίνος Μάτης (Πιάνο).
Μουσικό σύνολο Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας: Έφη Φαρμάκη (Πιάνο) / Δημήτρης Μπιλης (Κλαρίνο – φλογέρα) / Χρήστος Καλαμπούκας (Λαούτο) / Νίκος Ζιώγας (Ακορντεόν) / Γιάννης Σαμόλαδος (Κρουστά).
Και τέλος, δεκάδες Ελασσονίτες χορωδοί όλων των ηλικιών, που «κατέθεσαν» το μεράκι τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι.
Ανάμεσα στις παρουσίες: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Πασχόπουλος, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Χρίστος Παπαδημητρίου, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Δήμου Ελασσόνας Ελένα Ταζέ – Νίκου, φορείς και σύλλογοι της περιοχής.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη – eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article