Αθλητισμός

Εχασε δικό του αγώνα, έχασε και τον προπονητή!

Με τις καλύτερες προοπτικές άρχισε για τον Αετό Μακρυχωρίου ο χθεσινός αγώνας του με τον Π.Ο. Φήκης, αλλά έμελλε να τελειώσει με δραματικό τρόπο, καθώς την ήττα των «κιτρινόμαυρων» ακολούθησε η παραίτηση του Κώστα Κατσάρα από την τεχνική

τους ηγεσία. Είναι δεδομένο ότι το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους γηπεδούχους που -σε συντριπτικό ποσοστό- έκαναν κατάθεση ψυχής, αλλά σημασία έχει ότι μετά από τρεις αγώνες έχουν συγκομιδή ενός μόνο βαθμού.
Μόλις στο 3’ ο Ηρακλής Γκιουρσάνης έδωσε προβάδισμα στον Αετό, όταν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Ντάσκα, κάτι που έδωσε εξαιρετική ώθηση στη συνολική προσπάθεια των Μακρυχωριτών. Μάλιστα, στο 18’ ο ίδιος παίκτης δεν έκανε την επιλογή να πασάρει στον ευρισκόμενο σε θέση βολής Μπρακαμόντε, κάτι που ενδεχομένως να οδηγούσε σε δεύτερο γκολ. Αντίθετα και κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν στο 35’ τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γιαννούλα, που, από απόσταση 35 μέτρων και σχεδόν επί της πλάγιας γραμμής, με σέντρα – σουτ αιφνιδίασε τον Πατέτσιο ισοφαρίζοντας.
Στο 41’ σουτ του Μπρακαμόντε (εντυπωσιακές οι περισσότερες ποδοσφαιρικές εμπνεύσεις του Αργεντινού «μαέστρου») έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ντάσκα, ενώ στο 44’ εξαιρετικά επικίνδυνη κεφαλιά του Ιωάννου εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Πατέτσιος. Στο 45’+1’ ο Κολοβός προσπάθησε να νικήσει από κοντά τον Ντάσκα, αλλά ο τερματοφύλακας των Τρικαλινών (σε εντυπωσιακή ετοιμότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα) απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γκιουρσάνης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ντάσκα, ενώ στο 50’ η κεφαλιά του Πολυζόπουλου κατέληξε άουτ. Στο 51’ ο Κατσαμάγκας σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του α’ βοηθού, ενώ στο 56’ κεφαλιά του Κατερινιώτη επιθετικού του Αετού έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Στο 65’ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Κατσαμάγκα οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ μετά από πρόσκρουση της μπάλας στο δεξί δοκάρι και στο 71’ από σέντρα του Παϊτέρη ο Γκιουρσάνης έπιασε εν κινήσει σουτ που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ντάσκας.
Στο 79’ εκτελώντας από αριστερά απ’ ευθείας φάουλ ο Μπρακαμόντε προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ντάσκα, που και πάλι λειτούργησε υποδειγματικά, διώχνοντας σε κόρνερ. Και σαν να μην έφθανε η σωρεία των χαμένων ευκαιριών, στο 84’ ο Σκόνδρας βρέθηκε από μακρινή μπαλιά αμαρκάριστος στην περιοχή του Πατέτσιου και πλάσαρε στην κλειστή γωνία, διαμορφώνοντας το παντελώς απροσδόκητο 1-2.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κατερινιώτη Γιώργου Ασλανίδη (βοηθοί οι Σωκράτης Κυριακού – Γιώργος Κουτσικανίδης), αν και στη φάση του 51’ υπήρξαν αμφιβολίες για την ορθότητα της -πάντως έγκαιρης- υπόδειξης του α’ βοηθού. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Γεωργάκης (16’), Δρόσος (25’), Πολυζόπουλος (62’), Γιαννούλας (79’), Μπέτσας (90’+4’), Κατσαντώνης (90’+5’), όλοι της Φήκης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στη φάση του 62’ ο διαιτητής εξάντλησε την επιείκειά του προς τον παίκτη των φιλοξενουμένων, καθώς η βιαιότητα του μαρκαρίσματός του προς τον Μπρακαμόντε δικαιολογούσε απευθείας αποβολή.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κώστας Κατσάρας): Πατέτσιος, Παϊτέρης (87’ Παπαγεωργίου), Μαλάκος, Σιάτρας, Κουμπούρας, Αλτάνης, Κολοβός (72’ Γαγάρας), Μάντζαρης (64’ Παπαδόπουλος), Κατσαμάγκας, Μπρακαμόντε, Γκιουρσάνης.
Π.Ο. ΦΗΚΗΣ (Τάκης Ρούσσας): Ντάσκας, Γιαννούλας, Τζέλης, Μωραΐτης, Δρόσος, Καλαμαράς (65’ Μπέτσας), Γεωργάκης, Γκαντιάς (77’ Μακρής), Ιωάννου, Πολυζόπουλος (88’ Κατσαντώνης), Σκόνδρας.
* Μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής του Αετού Μακρυχωρίου Κώστας Κατσάρας υπέβαλε την παραίτησή του, κάτι που ανακοίνωσε τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Τουρλακόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει χωρίς αποτέλεσμα μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article