Ελασσόνα

Θανάσης Παιδής: Αναβάθμιση υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

Θετικές εξελίξεις, οι οποίες πρόκειται να οδηγήσουν σε αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας προς τους πολίτες, προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε ο Θανάσης Παιδής με τον Ηλία Τσιαούση, υποδιοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας – αρμόδιο για θέματα Κέντρων Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο κ. Τσιαούσης έχουν προκηρυχθεί 59 θέσεις ειδικευμένων ιατρών Κλάδου ΕΣΥ για όλα τα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας θα προσληφθούν μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί ειδικότητας:

1 Επιμελητής Β΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας

1 Επιμελητής Β΄ Οδοντιατρικής

Οι διαδικασίες βαίνουν προς ολοκλήρωση και αναμένεται να προσληφθούν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο.

Σ’ αυτό το σημείο σημειώνεται ότι στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας υπηρετούν:

4 Ειδικευμένοι Ιατροί Κλάδου ΕΣΥ και 19 Αγροτικοί Ιατροί

21 Νοσηλευτές/τριες (ΤΕ και ΔΕ)

7 Διοικητικοί Υπάλληλοι

Στην ίδια ενημέρωση επισημάνθηκε ότι στις 29/1/2020 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για Ακτινοφυσικό, ενώ άμεσα ξεκινά η πιστοποίηση όλων των ακτινολογικών μηχανημάτων.

Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας έχει 2 άτομα στον Τομέα Καθαριότητας και εξελίσσεται η διαδικασία για πρόσληψη εργαζόμενου στον Τομέα Φύλαξης.

Μετά το τέλος της εποικοδομητικής συνάντησης με τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που παρείχε σχετικά με το Κ. Υ. Ελασσόνας, ο κ. Θανάσης Παιδής δήλωσε τα εξής: «Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας αποτελεί κρίσιμη και χρήσιμη Μονάδα που καλύπτει τις άμεσες ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Πολλές φορές οι υπηρεσίες που παρείχαν ιατροί και νοσηλευτές ήταν σωτήριες για τις ζωές συνανθρώπων μας. Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες για το έργο που προσφέρουν, ενώ ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, ώστε να υποστηρίξουμε το έργο τους.

Από τη συνάντηση με τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ προέκυψαν θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας. Συνάμα, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πρέπει να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς   για την ενίσχυση, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Κ.Υ., ώστε να διευκολυνθεί η εργασία του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγώντας σε υψηλότερου επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες.

Με έμπρακτο τρόπο βρισκόμαστε πάντα κοντά στους πολίτες» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Previous ArticleNext Article