Λάρισα

Παρέμβαση Ευθυμίου για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο δήμο Αγιάς

Με αφορμή τη φημολογία των τελευταίων ημερών για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο δήμο Αγιάς, ο γνωστός επιχειρηματίας από την περιοχή Δημήτρης Ευθυμίου παρεμβαίνει στο θέμα και εκφράζει τις ενστάσεις του.

«Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι πολύ σύντομα αναμένεται να φιλοξενηθούν εκατοντάδες πρόσφυγες (στο Δήμο Αγιάς και συγκεκριμένο στον πρώην καποδιστριακό Δήμο Ευρυμενών και όχι μόνο), στη μικρή μας κοινωνία. Ως πολίτης έχω να πω τα εξής: Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και καμία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί του θέματος. Ούτε επίσης κανενός Δημοτικού Συμβουλίου.
Άλλωστε δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές για φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή. Αναρωτιέμαι όμως, δεν γνωρίζει κανείς; Σε τόσο σοβαρά θέματα δεν έπρεπε να υπάρχει γνωμοδότηση φορέων και τοπικών κοινωνιών;
Εδώ οφείλω να πάρω θέση, όπως κάθε ενεργός πολίτης που αγαπά τον τόπο του!

Προσωπικά εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου για τέτοια λύση, αφού είναι βέβαιο ότι θα υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας εδώ στο Δήμο Αγιάς.
Καλώ σε εγρήγορση όλους τους φορείς και τους πολίτες, προκειμένου να αποτρέψουμε οποιαδήποτε τέτοια εκδοχή, είτε αυτή προέρχεται από την Κυβέρνηση, είτε από οποιοδήποτε φορέα, δημόσιο ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Οφείλουμε όλοι να τοποθετηθούμε ΔΗΜΟΣΙΑ (Αυτοδιοίκηση και επαγγελματικές οργανώσεις) για το θέμα με ξεκάθαρο τρόπο!»

Previous ArticleNext Article