Αθλητισμός, Ελασσόνα

9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2020 – Στις 10 και 11  Οκτωβρίου 2020: Τερματίζει στη γενέτειρά του, την Ελασσόνα

Το περίφημο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου(The Historic Rally of Olympian Gods )  επιστρέφει ,μετά από πολλά χρόνια, στην πόλη που το «γέννησε»  , στη όμορφη πόλη της Ελασσόνας, στους πρόποδες του Ολύμπου .

ο Ράλλυ Ολύμπου  αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στο χώρο  της κλασσικής αυτοκίνησης, που θεσμοθετήθηκε  το 2011 , ενώ, παράλληλα, διαφημίζει τη Θεσσαλία ,αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο , από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ελασσόνας και ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητά του, το αγκαλιάζει και το στηρίζει, γι’ αυτό και ο φετινός τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Δεκάδες πληρώματα  από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία,  σχετικά με  τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού  9ου Ιστορικού Ράλλυ Όλυμπου  2020  (The Historic Rally of Olympian Gods ) -25η Μακεδονική Πλοήγηση  ,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2020  στη Θεσσαλία .

Πρέπει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών , από τον Covid-19.

Το περίφημο αυτό Ράλλυ  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από την πανίσχυρη  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Ελασσόνα ), σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Λαρισαίων, τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Ελασσόνας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι Λάρισας και Ελασσόνας  οι μεγάλοι υποστηρικτές

 Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών  του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά, από την θεσμοθέτησή του, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   και  τον Δήμο Λαρισαίων, ενώ φέτος προστέθηκε ξανά ο Δήμος Ελασσόνας, που είναι η φυσική έδρα του Ράλλυ Ολύμπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς,  ρεκόρ συμμετοχών, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Το Πήλιο, η λίμνη Κάρλα, η Ελασσόνα  και ο Όλυμπος   οι μαγικοί προορισμοί για φέτος

Φέτος, το Ιστορικό  Ράλλυ Ολύμπου  , με απόφαση των Διοργανωτών, αφού ξεκινήσει από τη Λάρισα-Κεντρ. Πλατεία, το Σάββατο 10 Οκτ. 2020 και ώρα 10.30,  επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά, το Βόλο ,  αλλά  και πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία , τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα  , ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στην  Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας, την επόμενη μέρα , την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13.00 .

Ένας θεσμός ,διαφήμιση για την Ελλάδα 

Τα Ράλλυ Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία») , τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

 

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς  ,όπως το ΝΔ Όλυμπο,  την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα,  τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, το Βόλο, δεκάδες χωριά του Πηλίου , τα παράλια του Ν. Λάρισας, την Αγιά , τη Δεσκάτη , εκατοντάδες  χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές  μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων ,γυναικείους συνεταιρισμούς κ.ά. , κάνοντας γνωστή την «άγνωστη» ,πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό ,αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Πρόκειται,  όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη) . και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα..

ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Γεώργιος Τσάλιος  Κιν.6975-909100 ,E-Mail:geortsalios@gmail.com

 

Δίκτυο  “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”: Πρόεδρος κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944 , skriapask@gmail.com

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Νικ.  Γκανάκης 6944-479588

ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος):Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος ,Τηλέφ. 6972-922266,

Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr,  www.lekov.gr,     www.perrevia.net.gr

Previous ArticleNext Article