Μια ταινία μικρού μήκους που μας βάζει όλους στο δράμα και στη χαρά όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στη λευχαιμία και στα αιματολογικά νοσήματα.

Οι Βαγγέλης Μόρας και Φάνης Κατεργιαννάκης πρωταγωνιστούν και στέλνουν το μήνυμα πως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν ολοκληρώνεται πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Όπως και η μάχη για τη ζωή δεν τελειώνει πριν σβήσει και η τελευταία ελπίδα.

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «90 λεπτά» αποτελεί μια ταινία ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών που δημιούργησε το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Choose Life.

Στην ταινία αποτυπώνεται η παράλληλη μάχη που δίνει η Εθνική μας ομάδα για την πρόκριση σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με πρωταγωνιστές τους Βαγγέλη Μόρα και Φάνη Κατεργιαννάκη και η μάχη ενός ανθρώπου που πάσχει από λευχαιμία (πρωταγωνιστής ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης) προκειμένου να αναδειχθεί νικητής της ζωής.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας υπάρχουν φίλαθλοι που προσπερνούν τις αφίσες στο γήπεδο που προτρέπουν για δωρεά μυελού των οστών. Όμως αν υπάρχει ευαισθητοποίηση πάνω σε αυτόν τον τομέα τότε η ελπίδα παραμένει ζωντανή μέχρι την τελευταία στιγμή. Και όπως το γκολ της πρόκρισης μπορεί να μπει στις καθυστερήσεις, έτσι ακριβώς μπορεί να βρεθεί συμβατός δότης την ύστατη στιγμή και να σωθεί μια ζωή!

Τα «90 λεπτά» σε σενάριο της Ντανιέλας Διαμιανίδου και σε σκηνοθεσία των Θανάση Δεληγεώργη, Φίλιππου Παπαδόπουλου και Ντανιέλας Δαμιανίδου είναι μια ταινία – αλληγορία, που μας κάνει συμμέτοχους στο δράμα και στη χαρά όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στη λευχαιμία και στα αιματολογικά νοσήματα.

90 ΛΕΠΤΑ – Μια ταινία μικρού μήκους, Ένας Ύμνος στη Ζωή

Η ταινία μικρού μήκους «90 ΛΕΠΤΑ» αποτελεί μια ταινία ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών που δημιούργησε το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Choose Life.

Τί συμβαίνει κάθε φορά που προσπερνάμε μια αφίσα που προτρέπει για τη ζωή;

Μια ταινία – αλληγορία, που μας κάνει συμμέτοχους στο δράμα και στη χαρά όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στη λευχαιμία και στα αιματολογικά νοσήματα.

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές της ταινίας!

Συντελεστές

Σενάριο: Ντανιέλα Δαμιανίδου

Σκηνοθεσία: Θανάσης Δεληγεώργης, Φίλιππος Παπαδόπουλος, Ντανιέλα Δαμιανίδου

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο Βαγγέλης Μόρας και ο Φάνης Κατεργιαννάκης

Περιγραφή αγώνα – Sport caster: Αντρέα Παλομπαρίνι

Γίνε εθελοντής δότης και στήριξε το έργο του Χάρισε Ζωή ΕΔΩ.

Πηγή: Μαρία Καλτσίδη – sportime.gr