Ελασσόνα

6η Ανάβαση Ελασσόνας – Οι συμμετοχές μέσα από τη ματιά του motor thessaly

Πρώτος και μοναδικός αγώνας του #κυπέλλου_αναβάσεων_Βορείου_Ελλάδος το 2023 όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα τη φετινή χρονιά. Νέες κατηγορίες με στόχο τον ανταγωνισμό των όσο το δυνατόν ισοδύναμων αυτοκινήτων.
Ας εξετάσουμε τις συμμετοχές της προσεχούς ανάβασης Ελασσόνας σύμφωνα με τη λίστα συμμετοχής των νέων κατηγοριών.
Πόλεμος αναμένεται στην κατηγορία #CAT4 με δυνατές συμμετοχές.
Ο Νίκος Ντούρας θα τρέξει για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο αγώνα (είχε τρέξει στην 1η Ανάβαση Ελασσόνας χάνοντας για εκατοστά του δευτερολέπτου τη νίκη στα 1600…) με Peugeot 106 S16 N2.
Ίδιο αυτοκίνητο θα οδηγεί ο βετεράνος Δ.Μανωλόπουλος που συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ελασσόνα και ο Δ.Καρατσομπαλίδης που θα οδηγήσει πρώτη φορά Ν2 σε αγώνα.
Ο τοπικός Αλέξανδρος Ζήσαρος με Citroen Saxo VTS και ο Μ. Λακόρτε με Peugeot 106 rallye 1.3 της Α5 συμπληρώνουν την κατηγορία.
Δύσκολες οι προβλέψεις για τις θέσεις του βάθρου με τις μάχες να αναμένονται δυνατές.
Στην κατηγορία #CAT3 έχουμε επίσης δυνατές συμμετοχές. Ο Δημήτρης Πολατσίδης συμμετέχει και αυτός πρώτη φορά στην Ελασσόνα, οδηγώντας ένα “καλό” Citroen C2 R2 max Α6.
Θα έχει αντίπαλο τον Α.Βεργοζήση με Peugeot 106 s16 Α6 που στην 4η ανάβαση Ελασσόνας είχε ένα δυνατό ατύχημα καταστρέφοντας το αυτοκίνητο του.
Στη μάχη του βάθρου θα είναι και ο Ελασσονίτης Γιώργος Γκέκας με Peugeot 106 s16 Α6. Ίδιο αυτοκίνητο θα οδηγεί και ο Δημήτρης Κεχαγιάς, ελπίζοντας σε μια καλή εμφάνιση χωρίς προβλήματα, όπως και ο Α. Αλέκος που θέλει μια καλή επίδοση μετά την ατυχία της πορταριάς.
Ο Δ. Ρακιτζής δίνει κι αυτός πρώτη φορά το παρόν στην Ελασσόνα με το Peugeot 206 Α6.
Πρώτη εμφάνιση σε αγώνες για τον Α.Λάμπρου με Renault Clio N3 έχοντας βασικό στόχο τη συλλογή εμπειριών και τον τερματισμό στον πρώτο του αγώνα.
Πρώτος αγώνας και για τον Ραφαήλ-Δημήτρη Ντούρα με το Peugeot 206 RC N3 του αδερφού του Νίκου που αναφέραμε στην προηγούμενη κατηγορία C4.
Στον αγώνα όμως τρέχει και ο πατέρας της οικογένειας, Σταμάτης Ντούρας με Citroen C2 R2 A6.
Όλη η #οικογένεια_Ντούρα αγωνιζόμενοι λοιπόν, δίνοντας το πιο δυναμικό παρόν στον αγώνα της Ελασσόνας.
Επόμενη η κατηγορία #CAT2 με τον τοπικό Π. Καραγκιοζόπουλο με το Seat Ibiza A7 να συμμετέχει στο αγώνα της πόλης του.
Ο Μ.Παρασκευάς με το πολύ δυνατό Suzuki Swift E10, αναμένεται να δώσει τη μάχη για τη νίκη. Μάχη θα δώσει και ο Β. Γκουλιάκος με το προσεγμένο Citroen Saxo VTS E10 με τους τρεις να αποτελούν τα φαβορί για το βάθρο.
Υπολογίσιμη δύναμη είναι όμως και ο Γ. Ξενοκώστας με το Peugeot 106 S16 E10 όπως και ο Γ.Μαγγιδάς με το «φουσκωτό» Peugeot 106 E10.
Τελευταίος στη λίστα της κατηγορίας ο Κ.Ατματζίδης με το πανέμορφο VW Golf MK1 E11, σε μια ακόμη συμμετοχή σε ανάβαση Ελασσόνας.
Στην μεγαλύτερη κατηγορία της #CAT1 έχουμε πάλι εκπλήξεις στη λίστα.
Ο Σ.Κόντος μετά την περσινή του συμμετοχή με το 106 Ν2, φέτος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με ένα 4κίνητο αγωνιστικό και το μοναδικό 4κίνητο του αγώνα έχοντας στα χέρια του ένα Mitsubishi Lancer VI A8.
Ο Σωτήρης Γρηγορίου γνωρίζει καλά το Opel Astra OPC E12 μια που το φροντίζει ως μηχανικός και έχει καθίσει πολλές φορές στο δεξί μπάκετ, ως συνοδηγός του Γεροδήμου στα ράλλυ. Αυτή τη φορά όμως θα κάθεται στη θέση του οδηγού με στόχο τη διασκέδαση και ένα καλό αποτέλεσμα.
Καλή εμφάνιση συνοδευόμενη από αντίστοιχο αποτέλεσμα θέλει και ο Β.Ηλίας με το πολύ δυνατό και προσεγμένο Opel Kadett GTE E12, στη πρώτη εμφάνιση οδηγού και αυτοκινήτου σε αγώνες.
Ο Τ. Χατζηχρήστου θα είναι ακόμη μια φορά παρόν στην Ελασσόνα με την BMW M3 E36 E12, έχοντας και αυτός στόχο τη διασκέδαση και ένα καλό αποτέλεσμα όπως και ο Δ.Χολέβας με το Renault 5 GT turbo E12 που συμμετέχει για πρώτη φορά στον αγώνα.
Τρείς συμμετοχές στην κατηγορία #FSA2L με τους Ι.Χορίδη με Peugeot 106, Π.Τζίκο με Citroen AX και Γ.Σανίδα με Peugeot 306 να δίνουν τη δική τους μάχη για την κατάταξη στο βάθρο.
Ο Νίκος Στραβοκώστας με Alfa 156 και ο Δ.Μπερτζέμης με την BMW E36 M3, θα αναμετρηθούν ακόμη μια φορά για τη νίκη στην κατηγορία #FSA με τον οδηγό της όμορφης ιταλίδας να θέλει την επικράτηση εμπρός στο δικό του κοινό.
Τρίτος στην κατηγορία ο Δ.Μάρκουλης με BMW E30 325, σε ρυθμό διασκέδασης, πηγαίνοντας με το πλάι ή ευθεία.
Στην #FST2 έχουμε την επανεμφάνιση του Μπαλάση Σγουρή με την Toyota Corolla turbo. Ο παππούς των ελληνικών αγώνων με την ανανεωμένη γιαπωνέζα του, θα πάει όπως πάντα με το γκάζι στο πάτωμα παραδίδοντας μαθήματα οδήγησης και ζωής σε όλους μας.
Πέντε οδηγοί θα ανέβουν με το πλάι, #driftάροντας σε όλο το μήκος και πλάτος της διαδρομής, προσφέροντας θέαμα και αποσπώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα των θεατών.
Ο Ν.Τσιφούτης αυτή τη φορά θα οδηγεί πάλι μια BMW, αυτή τη φορά μια Ε21, συνδυάζοντας ταχύτητα και πλαγιολίσθηση.
Με την Toyota Celica ο Ν.Τσοκάνης επισκέπτεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ελασσόνα για να προσφέρει θέαμα.
O Κ. Ζαρμπαλής και BMW E30 θα ανέβει κι αυτός τη διαδρομή με το πλάι, όπως και ο τοπικός Α.Ζήσαρος με την BMW E36 που θέλει να δώσει το καλύτερο θέαμα στη πόλη του.
Την παράσταση θα κλείνει ο Αχ.Μποχώρης με το γνωστό Audi A4 RS6, να μουγκρίζει και να καπνίζει καίγοντας τα λάστιχα και ντουμανιάζοντας τον τόπο.
Ο καιρός δείχνει ότι θα κάνει το χατίρι οργανωτών και αγωνιζομένων μια που η πιθανότητα βροχής που αρχικά προβλεπόταν για την Κυριακή, απομακρύνεται σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.
Όσοι βρεθούν στο βουνό για να δουν τον αγώνα, να υπακούνε στις εντολές των κριτών και να κάθονται σε #ασφαλή_σημεία.
Οι υπόλοιποι μπορούν να παρακολουθήσουν σε #ζωντανή_μετάδοση τον αγώνα της Κυριακής μέσω #webTV.
Το link της μετάδοσης θα το βρείτε στη σελίδα μας.
Αύριο βράδυ θα υπάρξει ανασκόπηση και φώτο από τις δοκιμές του Σαββάτου. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε τα νέα του αγώνα έγκυρα και έγκαιρα.
Καλό αγώνα σε όλους.

motorthessaly.blogspot.com

Previous ArticleNext Article