Λάρισα

67 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία για επισκευές δρόμων και αντιπλημμυρικά έργα

Εξήντα επτά εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Θεσσαλία για αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
Τα έργα αφορούν κυρίως, την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και επισκευές του επαρχιακού  και αγροτικού οδικού δικτύου που υπέστη σημαντικές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στους νομούς  Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, δήλωσε: «Δεσμεύσαμε έγκαιρα τους απαραίτητους πόρους ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές  το ταχύτερο δυνατόν και πριν την έναρξη των εργασιών της νέας αγροτικής περιόδου».
Ο κ. Χαρίτσης ενέκρινε την ένταξη των συγκεκριμένων έργων στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ 2018, στο ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών, ύστερα από συνάντηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο οποίος υπέβαλε τη σχετική πρόταση.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Previous ArticleNext Article