Λάρισα

56χρονος ιερέας του Ιερού Ναού στο Γερακάρι Αγιάς πέθανε από κορωνοϊό

Σε ηλικία 56 ετών έφυγε από τη ζωή ένας ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διακονούσε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στο Γερακάρι της Αγιάς Λάρισας.

Ο άτυχος ιερέας προσβλήθηκε από κορωνοϊό και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ήταν Βολιώτης στην καταγωγή και απόφοιτος της Ιερατικής σχολής Κατερίνας.

Ήταν παντρεμένος, πατέρας τεσσάρων παιδιών και παππούς πέντε εγγονών.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 11π.μ., στο Γερακάρι, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τηρουμένων αυστηρώς των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

H ανακοίνωση της Ι.Μ.Δ.:

«Με βαθειά οδύνη η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος ανακοινώνει την εκδημία του π. Ιωάννου Πρασσά, Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς Εκοιμήθη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα εν Κυρίω, σε ηλικία 56 ετών. Ο π. Ιωάννης Πρασσάς νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, πάσχων από κορωνοϊό. Ο εκλιπών Πρεσβύτερος γεννήθηκε στον Βόλο το 1964 και ήταν απόφοιτος της Ιερατικής Σχολής Κατερίνης».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1998 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, από τον οποίον έγινε Πνευματικός και έλαβε το οφίκιο του Οικονόμου. Καθόλα τα χρόνια της Ιερατικής του διακονίας υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς, όπου ανέπτυξε πλούσιο πνευματικό έργο, καθώς υπήρξε Πνευματικός Πατέρας πλήθους ευλαβών Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ενώ ίδρυσε το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, όπου λειτούργησε κατηχητικά σχολεία για τα παιδιά της ενορίας του και κύκλους Συμμελέτης Αγίας Γραφής για τους ενηλίκους. Ο π. Ιωάννης διακρίθηκε για την σεμνότητα, την ευγένεια, την πιστότητα στο έργο και στην ιερατική του αποστολή και υπήρξε ένας από τους πλέον εργατικούς και ευλαβείς Κληρικούς της επαρχίας Αγιάς. Ήταν νυμφευμένος, πατέρας τεσσάρων τέκνων και παππούς πέντε εγγονών. Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Ιωάννου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 28/11, στις 11π.μ., στο Γερακάρι, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τηρουμένων αυστηρώς των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Πηγή: thenewspaper.gr

Previous ArticleNext Article