Λάρισα

35 Θεσσαλοί γιατροί στο εδώλιο για παράνομες συνταγογραφήσεις σε χρήστες ουσιών

Φωτιές έχουν βάλει στον ιατρικό κόσμο  της Θεσσαλίας δύο χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Προμηθεύονταν συνταγές για ηρεμιστικά με το πρόσχημα ότι οι μητέρες τους έπασχαν από καρκίνο και εξαπατούσαν γιατρούς χρησιμοποιώντας οι ίδιοι τα φάρμακα. Συνολικά 35 επιστήμονες από τον Βόλο, αλλά και τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, που τους βοήθησαν, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες στο Μονομελές Κακουργημάτων Λάρισας, αλλά τελικά αναβλήθηκε για τις 16 Ιουνίου 2022 επειδή είχαν πρόβλημα να παραστούν στη δίκη δικηγόροι και
κατηγορούμενοι. Παρά την πρόταση του εισαγγελέα έδρας να ξεκινήσει η δίκη με τους παρόντες κατηγορούμενους, τελικά αποφασίστηκε αναβολή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2012, όταν φαρμακοποιοί από τον Βόλο αντιλήφθηκαν τις παράνομες συνταγές που τους ζητούνταν να εκτελέσουν. Ο ένας χρήστης ουσιών από το Στεφανοβίκειο γυρνούσε από γιατρό σε γιατρό παρακαλώντας για τις συνταγές.Ελεγε ότι η μητέρα του βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και δεν γνώριζε τίποτα. Ετσι δικαιολογούσε την απουσία της ενώ έπρεπε να είναι παρούσα στις επισκέψεις στους γιατρούς.

Με αυτόν τον τρόπο έπειθε τους γιατρούς να τον εξυπηρετήσουν. Στη συνέχεια ζητούσε εκτέλεση των συνταγών και μία και δυο και τρεις φορές, αφού πλαστογραφούσε τις συνταγές, αλλοιώνοντας τα στοιχεία τους. Οι φαρμακοποιοί όμως κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και σήμαναν συναγερμό.

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία κατά συνολικά 35 γιατρών, εκ των οποίων 3 από τον Βόλο, του
χρήστη που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράνομες και πλαστές συνταγές, αλλά και ενός ακόμη χρήστη από το Σωτήριο Καρδίτσας με πανομοιότυπη δράση.

Στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2012 οι δύο χρήστες είχαν αποσπάσει συνολικά 100 συνταγές. Οι συνταγές αφορούσαν στο ηρεμιστικό φάρμακο durogesic, το οποίο χορηγείται σε καρκινοπαθείς για να τους ανακουφίζει από
τον πόνο.

thessalia.gr

Previous ArticleNext Article