Ελασσόνα

220 κτίρια του Δήμου Ελασσόνας δηλώθηκαν στην πλατφόρμα προσεισμικού ελέγχου του ΟΑΣΠ

Διακόσια είκοσι κτίρια του Δήμου Ελασσόνας έχουν ήδη δηλωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα «Απογραφή κτιρίων για προσεισμικό έλεγχο» μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ (Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Η καταχώρηση των κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου Ελασσόνας αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του προγράμματος των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων προσεισμικών ελέγχων, τους οποίους θα διενεργήσουν μηχανικοί συμβεβλημένοι με το Υπουργείο και τον ΟΑΣΠ.

Τα 220 κτίρια που καταχωρήθηκαν περιλαμβάνουν σχολικές μονάδες, κτίρια διοίκησης (δημαρχεία, κοινοτικά καταστήματα, γραφεία υπηρεσιών), πνευματικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα κ.α. Τα στοιχεία υποβλήθηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου ανά δημοτική ενότητα.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των καταχωρήσεων ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ο Δήμος Ελασσόνας, ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, έχει στην επικράτειά του έναν τεράστιο αριθμό δημοτικών κτιρίων που έχει υποχρέωση να συντηρεί και προστατεύει. Ειδικά μετά το μεγάλο σεισμό του 2021 τα περισσότερα κτίρια έχουν υποστεί καταπόνηση και ο περαιτέρω προσεισμικός τους έλεγχος είναι σημαντικός. Το έργο της καταχώρησης των στοιχείων των κτιρίων δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού δεδομένων που απαιτούσε η εφαρμογή, ωστόσο ολοκληρώθηκε μέσα στην αρχική προθεσμία και έτσι ο Δήμος μας δεν χρειάστηκε την παράταση που δόθηκε. Θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους των 7 ΚΕΠ του Δήμου και των 7 αποκεντρωμένων υπηρεσιών που εργάστηκαν εντατικά, ώστε να καταχωρηθούν όλα τα στοιχεία εμπρόθεσμα. Ευχόμαστε η συνεργασία αυτή του Υπουργείου με τον ΟΑΣΠ να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την κατάσταση όλων των δημοτικών κτιρίων και την ασφάλεια του κοινού που συναθροίζεται σ’ αυτά».

Previous ArticleNext Article