Ελασσόνα

1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας: Ο Γάτσας ενοικίασε το κτήριο που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά

Αν κάτι πρέπει απαραίτητα να εξασφαλίζει μια δημοτική αρχή, είναι η ασφάλεια των μαθητών σε όλα τα σχολικά κτήρια του δήμου. Οι χώροι θα πρέπει να είναι δεδομένο πως εξασφαλίζουν αυτές τις προϋποθέσεις. Η δημαρχία Γάτσα – Καρανίκα αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να ενοικιάσει χώρο στο κτήριο που σήμερα στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας. Μάλιστα πλήρωσε 60.000 ευρώ για την διαμόρφωση πριν τα παιδιά μπουν για πρώτη φορά σε αυτόν τον χώρο. Όμως το κτήριο είναι ακατάλληλο για μια τέτοια χρήση, καθώς βάζει σε κίνδυνο τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου. Το πλέον σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως έχει κοινή είσοδο και αύλειο χώρο με τα διαμερίσματα που είναι στο ίδιο κτήριο. Αντιλαμβάνεται κανείς πως την ώρα που τα παιδιά είναι σε διάλλειμα, μπορεί ο οποιοσδήποτε άγνωστος να βρεθεί δίπλα τους, βάζοντας τα σε κίνδυνο, καθώς η πρόσβαση είναι ελεύθερη!Γι’ αυτή την κατάσταση είναι απόλυτα υπεύθυνος ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Γάτσας,ο οποίος επέλεξε αυτή την λύση,ενός ενοικιαζόμενου χώρου δηλαδή, χωρίς να πληρούνται ακόμη και οι βασικές προϋποθέσεις ασφάλειας των μαθητών.

Επί δικής μας δημαρχίας, είχαμε δρομολογήσει την εγκατάσταση του νηπιαγωγείου σε ιδιόκτητο κτήριο, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις παραμέτρους ασφάλειας για τα νήπια. Αποχαρακτηρίσαμε την παιδική χαρά που ήταν εκεί. Επιπλέον σε συνεργασία με τον οργανισμό σχολικών κτηρίων, ελέγξαμε και εξασφαλίσαμε πως η απόσταση από κοντινό πρατήριο καυσίμων ήταν σύμφωνη με τους ισχύοντες κανονισμούς. Ολοκληρώσαμε την παρέμβασή μας κάνοντας τροποποίηση σχεδίου. Έτσι θα δημιουργούσαμε για τα παιδιά ένα χώρο απόλυτα ασφαλή χωρίς κανέναν κίνδυνο, καθώς υπήρχε αύλειος  χώρος  που δεν θα χρειαζόταν να τον μοιραστούν τα νήπια με τον οποιοδήποτε.

Ο κ. Γάτσας για ακόμη μια φορά έχασε το… τρένο της ολοκλήρωσης ενός έργου και «εκτροχιάστηκε» σε μια λύση, που δυστυχώς εκθέτεικαθημερινά σε κίνδυνο τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Άλλωστε είναι γνωστό πως πάντα δυσκολευόμαστε να βρούμε το στοιχείο της λογικής σε πολλές επιλογές του δημάρχου Ελασσόνας. Δυστυχώς αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον ούτε η τελευταία!

Νίκος Ευαγγέλου

Πρώην δήμαρχος Ελασσόνας

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑλλάΖουμε»

 

Previous ArticleNext Article