Ελασσόνα

1ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών “

1ου Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών “…στου Ολύμπου την αυλή”, που διοργανώνει η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας. Στηρίζουμε τις δράσεις, στηρίζουμε την παράδοση, στηρίζουμε τον πολιτισμό μας.

Και πήγε και ο ποντικός και πήρε το φυτίλι
μέσ’ απ’ το καντήλι
που έβλεπε και κένταγε η κόρη το μαντήλι
το ντίλι ντίλι ντίλι, το ντίλι ντίλι ντίλι…

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΩΡΑ: 8.30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το 1ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή», ξεκινά τις 3ήμερες δράσεις του, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στο Ανοιχτό θέατρο Ελασσόνας και παρουσιάζει μια 2ωρη παράσταση με τίτλο:

«Είπαμε πολλά ψέματα, ας πούμε και μια αλήθεια».

Μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση από παιδιά για μικρούς και μεγάλους, που περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια του τόπου μας που τα λένε τα παιδιά του συλλόγου, αινίγματα, γλωσσοδέτες και παροιμίες αλλά και το σημαντικότερο παραμύθια και ιστορίες της λαϊκής μας παράδοσης.
Η Σύλβια Βενιζελέα, θα μας αφηγηθεί «Παραμύθια της προφορικής παράδοσης, Ιστορίες που ταξίδεψαν μέσα στα χρόνια , από το στόμα στο αυτί κι απ’ το αυτί στο στόμα. Πλάσματα αλλόκοτα και μαγικά , συναντήσεις απρόσμενες». Όλα πλεγμένα στων παραμυθιών το νήμα… τυλίγονται και ξετυλίγονται παρέα με τα παραδοσιακά παιχνίδια, τους χορούς και τα τραγούδια.
Οι παιδικές χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, οι δεξιοτέχνες μουσικοί της ορχήστρας του Θανάση Σαμόλαδου, η Σύλβια Βενιζελέα και οι άλλοι συντελεστές της παράστασης θα προσπαθήσουν να παρακινήσουν μικρούς και μεγάλους να προστατεύσουμε την παράδοσή μας ως ανεκτίμητο θησαυρό. Μακάρι κάποιοι να παρακινηθούν.
Σε μια ελληνική βραδιά στο Ανοιχτό θέατρο Ελασσόνας, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, ξεκινά να σέρνει το χορό, την παράδοση, τα παραμύθια και μας θυμίζει τη λεβεντιά και τη μεγαλοσύνη της ελληνικής ψυχής που ότι και αν συμβεί μέσα από τις στάχτες της αναγεννιέται.

Previous ArticleNext Article