Ελασσόνα

«Όχι στο παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης»

Όχι στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» «φώναξαν» χθες το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας και το ΠΑΜΕ στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση στην πλατεία του Ταχυδρομείου, μίλησε προς τον κόσμο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, κάνοντας λόγο για μαχητική απάντηση στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. που περνάνε μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», το «συμπληρωματικό» μνημόνιο και τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία μονιμοποιούν και εμπλουτίζουν όλα τα προηγούμενα μέτρα, προκειμένου να σπάσει το κλίμα αναμονής και ανοχής που καλλιεργούν κυβέρνηση και εργοδοτικές ενώσεις, με τη στήριξη των συνδικαλιστών τους στο κίνημα, με κάλπικες υποσχέσεις και απειλές».

Ο ομιλητής ανάφερε, ανάμεσα στα άλλα:

«Δεν θα μείνουμε απαθείς στα ψέματα της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται να υποταχθούμε στις αυταπάτες που καλλιεργούν όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, όλοι όσοι θέλουν τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες στο διηνεκές για τα κέρδη των καπιταλιστών. Στις αυταπάτες που καλλιεργούν όσοι έχουν μνημόνια διαρκείας και κόφτες που θερίζουν τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών μας. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Στους εκβιασμούς και στα διλήμματα που προβάλλουν για να κλείσουν τη συμφωνία της 3ης αξιολόγησης.

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σε ένα άδικο σύστημα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα ένα πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τη δράση των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Βροντοφωνάζουμε «κάτω τα ξερά σας από την απεργία, δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία».

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας των συγκεντρωμένων με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με σχετική ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας καταγγέλλει την απόπειρα της Κυβέρνησης «να βάλει χέρι» στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων:

«Παρά την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας, είναι πια φανερό ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει και τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και των εργοδοτών, συνεχίζει την ευθεία επίθεση ενάντια στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και διαλύει το μόνο όπλο που απέμεινε στους εργαζόμενους απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων. Το «success story» της Κυβέρνησης και το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Δίνουμε σαφή αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης – δανειστών – εργοδοτών και υπερασπιζόμαστε το απεργιακό μας δικαίωμα».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article