Ελασσόνα

Ψήφισμα Σ.Ε.Π.Ε Ελασσόνας για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με το παρόν ψήφισμα και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και στους αγώνες των προγόνων μας δηλώνουμε προς κάθε επίσημο φορέα την αντίθεσή μας στο περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μετά την υπογραφή στις Πρέσπες και δημοσιοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος-Σκοπίων την Κυριακή, 17 Ιουνίου του 2018, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας 1) για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, 2) για την αναγνώριση της Μακεδονικής εθνικότητας («nationality» στο αγγλικό κείμενο) και 3) για την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας, καθώς τα παραπάνω ενισχύουν αλυτρωτισμούς αντί να τους αποτρέπουν.

Ασφαλώς και τασσόμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας με τις όμορες χώρες και παραμένουμε υπέρμαχοι της ειρηνικής συνύπαρξης και της ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας, με στόχο την προώθηση των κοινών συμφερόντων των λαών.

Όμως εμείς οι δάσκαλοι. οι οποίοι είμαστε διαχρονικά οι θεματοφύλακες της ελληνικής Γλώσσας, της ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού, πιστοί στους αγώνες των προγόνων μας, δεν μπορούμε να δεχθούμε την παραχάραξη της ιστορίας μας, της ταυτότητάς μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όλοι μας πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας για να αποτραπεί το έγκλημα κατά της  Μακεδονίας και κατά της Ελλάδας.

Καλούμε την κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα για τη «συμφωνία των Πρεσπών», ώστε να δοθεί στους πολίτες της χώρας το νόμιμο δικαίωμά τους να επικυρώσουν ή να απορρίψουν αυτή τη «συμφωνία», που αφορά μείζον εθνικό θέμα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

΄΄Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική΄΄

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Ευαγγελία Παπαδοπούλου                                          Αχιλλέας Ζανιάς

Previous ArticleNext Article