Ελασσόνα

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπ/κων ΠΕ Ελασσόνας

ΣΧΟΛΕΙΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά την προσφιλή της τακτική και μετά τον δήθεν διάλογο, εν μέσω γιορτών και με κλειστά σχολεία, προχωρά στην ψήφιση του απαράδεκτου Σχεδίου Διορισμών-Προσοντολογίου, μετά από την άνευ ουσίας τροπολογία, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Περιφρονώντας τους αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας αναπληρώνοντας κάθε φορά τον εαυτό τους, διασπά σε πολλές ομάδες τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί σε αλληλοφάγωμα. Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίου και της προϋπηρεσίας. Οδηγεί σε ριζική ανακατάταξη των πινάκων και συνεπώς, σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών. Διαμορφώνει ένα ελαστικό, ευέλικτο και ευμετάβλητο σύστημα προσλήψεων, όπου όροι και προϋποθέσεις θα μεταβάλλονται από χρόνο σε χρόνο.

Φιλοδοξεί να μετατρέψει το σχολείο σε χώρο ανελέητου ανταγωνισμού προσόντων.

 Απέναντι σ αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα η μόνη απάντηση είναι ο αγώνας.

Η Δ.Ο.Ε με απόφασή της 87ης Γ.Σ για το σύστημα των διορισμών και τις προσλήψεις αναπληρωτών απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σ΄ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αποκλειστικά με την ημερομηνία ΄λήψης του πτυχίου και της προϋπηρεσίας.

-Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

-Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανένα προσοντολόγιο, καμία περικοπή στην προϋπηρεσία.

-Επίδομα ανεργίας σε όλους με τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών των αναπληρωτών σε σχέση με τους μόνιμους.

-Μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας και πέρα από τα 7 έτη.

 Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν . Γραμματέας

Ευαγγελία Παπαδοπούλου                                                         Αχιλλέας Ζανιάς

Previous ArticleNext Article