Ελασσόνα

Χριστουγεννιάτικο Καλάθι Αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο και Βεστιάριο του Δήμου Ελασσόνας.

Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ύφεσης που βιώνουν όλοι οι πολίτες του δήμου μας και της χώρας μας γενικότερα, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας.

Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να διορθώσει τις βαριές συνέπειες της κρίσης. Μπορεί όμως να ανακουφίσει τον πόνο των συμπολιτών μας, να δώσει ελπίδα και να αποδείξει ότι δεν έχει χαθεί η «ΑΝΘΡΩΠΙΑ».

Στόχος μας δεν είναι η ελεημοσύνη ή η φιλανθρωπία αλλά η συμμετοχή και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ όλων. Κάθε διαθέσιμος εναλλακτικός και βιώσιμος τρόπος αντιμετώπισης θεμάτων διαβίωσης μπορεί να γίνει συνειδητή επιλογή.

Το Χριστουγεννιάτικο καλάθι αλληλεγγύης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ελασσόνας, έχει ως στόχο την παροχή ουσιαστικής βοήθειας (είδη πρώτης ανάγκης) σε απόρους δημότες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  που δεν διαθέτουν αγοραστική δύναμη και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ιδιαίτερα δε , τις μέρες  των Χριστουγεννιάτικων εορτών, ώστε όλοι να διαθέτουν τα απαραίτητα και το πνεύμα των Χριστουγέννων να μπει σε κάθε σπίτι.

Έχοντας στο μυαλό μας, τις άγιες μέρες που θα έρθουν σε λίγο καιρό και σκεπτόμενοι την ανάγκη εκατοντάδων οικονομικά αδύνατων δημοτών και συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και την οικονομική κρίση στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας, καλούμε όλους τους πολίτες, μεμονωμένα ή μέσα από διάφορους φορείς (Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Αθλητικούς Συλλόγους κ.α.)  να ενισχύσουν το Χριστουγεννιάτικο Καλάθι Αλληλεγγύης του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Φαρμακείου – Βεστιαρίου του Δήμου Ελασσόνας.

Η πρωτοβουλία αφορά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, ζάχαρη κλπ). Ο Δήμος Ελασσόνας, προχωρεί σ’ αυτήν την πρωτοβουλία για την ενίσχυση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοήθειας στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνάμε. Είναι μια ουσιαστική πράξη στήριξης στον συνάνθρωπο. Η επιτυχία του εξαρτάται από το ενδιαφέρον, την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων μας.

 Δημιουργούμε σημείο στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού Ελασσόνας (Χρ. Βλαχοδήμου 1), για συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης, για να μπορέσει ο κάθε πολίτης να ενισχύσει αυτή την προσπάθειά μας.

Ευχόμαστε το «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» να γίνει ένα καλάθι της ανθρωπιάς, της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ευαισθησία μας, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και διοικητικών θεμάτων

 

 

Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα

Previous ArticleNext Article