Ελασσόνα

Χριστουγεννιάτικη συναυλία «…τώρα Χριστός γεννάται» από το Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας “musicArte”

Με την χριστουγεννιάτικη συναυλία «…τώρα Χριστός γεννάται» υποδέχονται τις γιορτινές μέρες τα χορωδιακά σύνολα του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” και τη φετινή χρονιά.
Η λαμπρή αυτή συναυλία του συλλόγου έχει καταστεί πλέον θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης καθώς από την ίδρυση του “musicArte” – τα τέσσερα τελευταία χρόνια – ο σύλλογος παρουσιάζει με ξεχωριστή κάθε φορά μουσική οπτική το θαύμα της Γέννησης του Θεανθρώπου.

Η εκδήλωση είναι μια Συνδιοργάνωση του Μουσικού Συλλόγου με τον Δήμο Ελασσόνας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Παίρνουν μέρος η προκαταρκτική χορωδία παιδιών 5 – 10 ετών, η νεανική χορωδία εφήβων 11 – 18 ετών και η μικτή χορωδία “musicArte”. Οι εκατόν δέκα και πλέον μικροί και μεγάλοι χορωδοί πλαισιωμένοι από μικρό ορχηστρικό σύνολο με καταξιωμένους μουσικούς θα παρουσιάσουν κάλαντα και δρώμενα που συναντώνται σε κάθε γωνιά του ελληνισμού, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από την Κύπρο μέχρι την Κέρκυρα σε κείμενα και παρουσίαση του Γιώργου Σαράτση.

Συμμετέχει το τμήμα baby music παιδιών 1-3 ετών υπό την επιμέλεια και διδασκαλία της μουσικοπαιδαγωγού – μουσικολόγου κ. Έφης Φαρμάκη.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Previous ArticleNext Article