Λάρισα

Χρίσματα, στήριξη, «γαλάζιοι» εκλεκτοί… Τι ισχύει για το δήμο Λάρισας και τους υπόλοιπους δήμους του νομού

Οι πληροφορίες που έρχονται από την κεντρική εκλογική επιτροπή της ΝΔ είναι απόλυτα διασταυρωμένες για το τι πραγματικά ισχύει αναφορικά με τους μνηστήρες που επιθυμούν διακαώς τη στήριξη του κόμματος στους δήμους του νομού Λάρισας.

Του Βαγγέλη Βουλάγκα

Με εξαίρεση λοιπόν το δήμο Λαρισαίων που είναι στην κορυφαία 5αδα (μαζί με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Πάτρα) των δήμων ανά τη χώρα που μαζί με τις Περιφέρειες επιθυμεί να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, για τους υπόλοιπους έξι δήμους του νομού Λάρισας δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ούτε χρίσματα, ούτε «γαλάζιοι» εκλεκτοί!

Όσο και να θέλουν να εμφανίσουν το αντίθετο μερικοί, η ΝΔ δεν έχει μπει (μέχρι στιγμής πάντα) ούτε καν στη διαδικασία να εξετάσει υποψηφιότητες και ονόματα στους «μικρούς» δήμους. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το νομό Λάρισας αλλά για το σύνολο της επικράτειας, μόνο οι μεγάλοι δήμοι-πρωτεύουσες απασχολούν προς το παρόν τη «γαλάζια» εκλογική επιτροπή.

Ο Κυριάκος αποφασίζει για Λάρισα

ΝΑΙ, ο δήμος της Λάρισας «καίει» τη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό και εδώ θα υπάρξει ανακοίνωση στήριξης υποψηφίου, το πιθανότερο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να ξανακάνει «γαλάζιο» το δήμο θα είναι ξεκάθαρα μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με ή χωρίς δημοσκόπηση, τον τελικό λόγο θα τον έχει ο πρόεδρος του κόμματος…

Οι δήμαρχοι και ο «μοναχικός καβαλάρης»

Τι ισχύει για τους άλλους δήμους του νομού Λάρισας; Όπως μας εκμυστηρεύτηκε μέλος της εκλογικής επιτροπής της ΝΔ (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;;;), σε όποιους δήμους δεν υπάρχει συνωστισμός από μνηστήρες αλλά τουναντίον είναι ευδιάκριτος ο Νεοδημοκράτης υποψήφιος, εκεί δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη στήριξη του κόμματος.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν οι δήμοι Ελασσόνας και Κιλελέρ με τους δημάρχους Ευαγγέλου και Νασιακόπουλο αντίστοιχα να έχουν στο τσεπάκι τους τη στήριξη. Όπως και στο δήμο Τεμπών όπου ο τίμιος μαχητής Γιώργος Μανώλης φαντάζει ως «μοναχικός καβαλάρης» στην κούρσα για τη «γαλάζια» στήριξη.

Στους άλλους τρεις δήμους όμως, όλα μοιάζουν ρευστά…

Η 4αδα του Τυρνάβου και το στοίχημα της Αγιάς

Για παράδειγμα στον Τύρναβο οι ενδιαφερόμενοι που εποφθαλμιούν την καρέκλα του δημάρχου και προσδοκούν στη στήριξη της ΝΔ για να τα καταφέρουν, φτάνουν αισίως τους τέσσερις (4): Αστέριος Ροντούλης, Στέλιος Σπανογιάννης, Γιάννης Κόκκουρας και Κώστας Ζιάγκας. Αυτό θα πει πρόβλημα… Τι μπορεί να να γίνει εκεί; Προφανώς θα υπάρξει μια προσπάθεια συνεννόησης σε τοπικό επίπεδο, να κάτσουν όλοι μαζί στο τραπέζι υπό την εποπτεία της ΝΟΔΕ Λάρισας και αν δεν βρεθεί λύση… Το πιθανότερο είναι από την Αθήνα να νίψουν τα χέρια τους και να αποφύγουν σε κεντρικό επίπεδο να πάρουν θέση. Είναι και οι εθνικές εκλογές άλλωστε στον ορίζοντα…

Στο δήμο Αγιάς πάλι, εκεί όπου η Νέα Δημοκρατία αποτυγχάνει παταγωδώς στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, θεωρητικά φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Οι περισσότεροι ανήκουν στην παράταξη «Δώτιον Πεδίον» που ηττήθηκε στις τελευταίες εκλογές από τον… πολυνίκη δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, με λαμπερή εξαίρεση τον δυναμικό επιχειρηματία Δημήτρη Ευθυμίου που εμφανίζεται αποφασισμένος να διεκδικήσει το δήμο. Ίσως είναι και ο μόνος από την Αγιά που έχει στείλει ήδη την αίτηση του στο κόμμα της ΝΔ και αναμένει το «πράσινο φως» για στήριξη!

Τι περιμένει ο «γαλάζιος» πρόεδρος

Στα Φάρσαλα τέλος, «παίζει» πάντα το όνομα του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου.

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος ποτέ δεν έκρυψε ότι τον ενδιαφέρει η καρέκλα του δημάρχου Φαρσάλων και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δηλαδή να του ανοίξουν το δρόμο από την Πειραιώς και παρά το κομματικό ασυμβίβαστο να προωθηθεί από την ηγεσία της ΝΔ ως η ενδεδειγμένη λύση έναντι των λοιπών ενδιαφερομένων, φαντάζει πολύ πιθανό ο Καπετάνος να επιχειρήσει εκ νέου να κερδίσει το δήμο Φαρσάλων. Με την ελπίδα (πεθαίνει τελευταία!) αυτή τη φορά να επικρατήσει…

tinealarissa.gr

Previous ArticleNext Article