Λάρισα

Φ. Τουρσουνίδου-Καλόγηρου:«Οι πολίτες ψήφισαν Δήμαρχο και όχι ψυχολόγο!»

Με άρθρο της η διαμερισματική σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων με τη Δημοτική παράταξη «Λάρισα –Νέα Αρχή» της κας Ρένας Καλαραριώτου, Φωτεινή Τουρσουνίδου – Καλογήρου σημειώνει:

 

Τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στο κέντρο της Λάρισας, δεν χωρούν πλέον σε καμία λογική. Η πόλη μας έχει το «προνόμιο» να αποτελεί την πρώτη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη, που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, χωρίς να έχουμε πόλεμο!
Η προεκλογική απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη να σκάψει όλο το κέντρο της Λάρισας ταυτόχρονα, αποτελεί μνημείο πολιτικού παραλογισμού και επιτομή προεκλογικής σκοπιμότητας.
Εδώ και μήνες καταστηματάρχες επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξαιτίας των δημοτικών παρεμβάσεων. Ο κόσμος ούτε μπορεί να περάσει, πολύ δε περισσότερο να σταθεί στις βιτρίνες των καταστημάτων τους, με αποτέλεσμα ο τζίρος τους να είναι στα χαμηλότερα δυνατά σημεία με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η κατάσταση στην οδό Κύπρου, στην οδό Βενιζέλου και σε όλες τις οδούς που εκτελούνται ταυτόχρονα τα δημοτικά έργα, είναι ακριβώς η ίδια: αναστάτωση, προβλήματα, διαπληκτισμοί, ατυχήματα, δυσφορία. Από σήμερα αρχίζει ασφαλτόστρωση και στην οδό Ηπείρου, ενώ ξεκινούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην οδό Βόλου!
Εύλογα αναρωτιέται λοιπόν κάθε πολίτης πως ακριβώς θα διαχειριστεί η ίδια η πόλη μια κατάσταση, που μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε κυκλοφοριακή ζούγκλα. Σε όλα αυτά φυσικά θα πρέπει να προστεθούν οι καταστάσεις εκτάκτου κινδύνου, που αν προκύψουν, υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε μέχρι και θύματα.
Κι όμως! Η δημοτική αρχή δεν έχει να ψελλίσει τίποτα παραπάνω από τη λέξη «υπομονή». Λες και οι πολίτες τους ψήφισαν για να παίζουν τον ρόλο του ψυχολόγου! Αφού άφησαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια να περάσουν, χωρίς να παρουσιάσουν το παραμικρό έργο, και μόλις η κυβέρνηση τους, αγνοώντας τις δικές της εξαγγελίες, έφερε την ημέρα των δημοτικών εκλογών έξι μήνες νωρίτερα από αυτό που ήταν αποφασισμένο, κατάλαβαν πως υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθούν στις κάλπες, χωρίς να έχουν καταφέρει το παραμικρό, μέσα σε πέντε ολόκληρα χρόνια!
Δεν δίστασαν λοιπόν να «ανατινάξουν» το κέντρο μιας ολόκληρης πόλης, θεωρώντας πως οι πολίτες είναι άλογα όντα που δεν μπορούν να αντιληφθούν την προεκλογική σκοπιμότητα του κ. Καλογιάννη και των συμβούλων του.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς οι Λαρισαίοι έχουν και κρίση και μνήμη. Σύντομα θα το καταλάβει αυτό και η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη.

Previous ArticleNext Article