Ελασσόνα

Φωτογραφίες από τους επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο – Η μαρτυρία Ν.Ευαγγέλου

Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις η 19η Απριλίου 2017. Στρατιωτικό ελικόπτερο, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 07:50 το πρωί λίγο αφού είχε απογειωθεί από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη, συνετρίβη στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.

Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας.

Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα. Μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

tzanidakhs

Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης

plexida

Η Βασιλική Πλεξίδα

xatzis

Ο Κωνσταντίνος Χατζής
Μετά από σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, οι τέσσερις σοροί μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία – νεκροτομή. Η μεταφορά γίνεται με στρατιωτικά ελικόπτερα.
Τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι (UH-1H) εντοπίστηκαν λίγο πριν από τις 11:00. Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Στο σημείο του δυστυχήματος μεταβαίνει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ με εντολή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.
Άγνωστα παραμένουν για την ώρα τα αίτια που προκάλεσαν την πολύνεκρη τραγωδία που βυθίζει στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιτροπή διερεύνησης βρίσκεται ήδη στο σημείο. Σύμφωνα με εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στην περιοχή της συντριβής του ελικοπτέρου υπήρχαν χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα.
Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Όπως αναφέρει το kozanilife.gr, στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, κοντά στην Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας, υπάρχουν πεσμένα καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το ελικόπτερο συγκρούστηκε με τα καλώδια ή αν κατά την πτώση του τα παρέσυρε.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν το ελικόπτερο νωρίς το πρωί και μετά από λίγο η περιοχή δεν είχε ρεύμα.
Η μαρτυρία του Ν. Ευαγγέλου
Ένας από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας ήταν ο δήμαρχος Ελασσόνας. Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο Νίκος Ευαγγέλου, η κινητοποίηση ήταν άμεση.


Πηγή: newsit.gr

Previous ArticleNext Article