Λάρισα

Φορολογικό σοκ για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων νομού Λάρισας

Τη σφοδρή αντίδραση της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας αλλά και όλων των συλλόγων που εμπλέκονται επαγγελματικά με τον κλάδο στον νομό, πυροδοτούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών και την επιβολή ενιαίου τέλους 0,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση στις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων. Θεωρώντας πως οι προωθούμενες διατάξεις διαμορφώνουν ένα δυσμενές πλαί- σιο για τις επιχειρήσεις τους, με συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, απειλούν ευθέως πως αν ψηφιστούν οι ρυθμίσεις «θα καλέσουν τα μέλη τους να παραδώσουν τις άδειές τους και να ενταχθούν στα ειδικά προνόμια της «βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων” ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιχειρηματίες του κλάδου σε μια πρώτη αποτίμηση των δεδομένων, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν προχθές στο Κόκκινο Νερό, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επερχόμενες εξελίξεις, επισήμαναν τους κινδύνους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και εξέτασαν το ενδεχόμενο να ενταχθούν μαζικά σε καθεστώς αστικών μισθώσεων, να μετατραπούν σε χώρους βραχυχρόνιας διαμονής (τύπου Airbnb) για να αποφύγουν… σειρά φορολογικών επιβαρύνσεων!

Στη συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, των Συλλόγων Επαγγελματιών Κάτω Ολύμπου, Κόκκινου Νερού, Βελίκας και Μεσαγγάλων, κατατέθηκαν απόψεις και προτά- σεις και έκριναν σκόπιμο να κινηθούν νομικά σε πρώτη φάση και παράλληλα να βρίσκονται σε ετοιμότητα και συνεννόηση με τους κατά τόπους συλλόγους για τον συντονισμό των ενεργειών τους. “Εδώ και μήνες έχουμε επιδοθεί σε έναν συνεχή αγώνα απέναντι σε μια κατάφωρη αδικία, σε μια ανισότητα, σε μία αμφίβολη, νέα πραγματικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων”, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη συνάντηση.
Πηγή: Ελευθερία

Previous ArticleNext Article