Λάρισα

Φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ με τη συμμετοχή βετεράνων καλαθοσφαιριστών

Δυο αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα πρόκειται να διεξαχθούν αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, των Δήμων Λαρισαίων και Καλαμπάκας, του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας και του Α.Ο Καλαμπάκας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Καλαμπάκα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 19:30 στο Βλαχάβειο κλειστό γυμναστήριο και στη Λάρισα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 17:00 στο κλειστό του Αλκαζάρ. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι συνδιοργανωτές δήλωσαν τα εξής:

Γιάννης Ιωαννίδης – προπονητής: «Εδώ στη Λάρισα έχουμε έναν άνθρωπο του αθλητισμού, τον Περιφερειάρχη, ο οποίος στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, με όλη του την ψυχή. Θα παίξουμε 2 παιχνίδια το Σάββατο και την Κυριακή και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για καλό σκοπό. Για να βοηθηθεί ένα παιδί στην Καλαμπάκα και για το ίδρυμα Αριστεύς και το Χαμόγελο του Παιδιού στη Λάρισα. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει και καλούμε τον κόσμο να έρθει στα γήπεδα να χαρεί τους παλαίμαχους αθλητές και να στηρίξει εκείνους που έχουν ανάγκη. Κερδίσαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει να το ανταποδώσουμε στον κόσμο. Είναι το αντίδωρο».

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Υποδεχόμαστε στη Θεσσαλία τον Γιάννη Ιωαννίδη και όλους τους βετεράνους αθλητές που μας χάρισαν μεγάλες στιγμές και μας έκαναν περήφανους με τις επιτυχίες τους. Οι αθλητές αυτοί μπορεί να σταμάτησαν την επαγγελματική τους καριέρα, αλλά ο αθλητισμός και η κοινωνική ευαισθησία, τρέχουν μαζί. Το σαββατοκύριακο γίνονται δυο αγώνες σε Καλαμπάκα και Λάρισα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θέλω να ευχαριστήσω τους βετεράνους αθλητές γιατί παρόλο ότι σταμάτησαν το αθλητισμό δεν σταμάτησαν την κοινωνική τους προσφορά. Αυτή είναι μια διαδικασία φρένο στη φθορά και μια ανάσα ελπίδας. Καλούμε όλους να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να δείξουν την κοινωνικής τους ευαισθησία. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δεν είναι μια ακτινογραφία στιγμής».

Απόστολος Καλογιάννης – Δήμαρχος Λαρισαίων: «Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την προσπάθεια αυτή η οποία εντάσσεται στην κοινωνική πολιτική την οποία ασκούν όχι μόνο οι φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και τα σωματεία και οι πολίτες. Από την πλευρά μου θέλω να καλέσω τον κόσμο να συμμετέχει γιατί πέρνα της σημειολογίας που έχει η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα δει και βετεράνους που έχουν αφήσει εποχή στο μπάσκετ».

Χρήστος Κωνσταντινίδης – Πρόεδρος των Ελλήνων βετεράνων αθλητών μπάσκετ: «Σαν βετεράνοι καλαθοσφαιριστές κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια τέτοιους αγώνες και ο κ. Αγοραστός μας έχει στηρίξει πολλές φορές. Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να έρθει να βοηθήσει το Σάββατο στην Καλαμπάκα ένα 6χρονο παιδί με όγκο στο κεφάλι, ενώ την Κυριακή δεν υπάρχει  εισιτήριο αλλά να φέρει ο καθένας ότι μπορεί, από ρουχισμό ή τρόφιμα.

Η σύνθεση της ομάδας των βετεράνων Ελλάδας θα είναι:

Ντούσαν Βούκτσεβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζής, Βασίλης Ντάκουλας, Γιάννης Μολφέτας, Δημήτρης Καζιάνης, Νίκος Κασουρίδης, Μιχάλης Υφαντής, Βαγγέλης Λογοθέτης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νάσος Γαλακτερός, Άγγελος Κορωνιός, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Γιαννούλης με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο αγώνας στη Λάρισα θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τη στήριξη του Κέντρου Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες “Αριστέας” και για την ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Στόχος του αγώνα είναι α) η εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τους θεατές (τρόφιμα, ρούχα) τα οποία θα ενισχύσουν το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες “Αριστέας” και β) η ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” – Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας. Δεν θα υπάρχει προκαθορισμένη τιμή εισιτηρίου για το σκοπό αυτό θα υπάρχει στην είσοδο του γυμναστηρίου ειδικός κουμπαράς και σημείο συγκέντρωσης για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο αγώνας στην Καλαμπάκα γίνεται για τη στήριξη του 6χρονου Καλαμπακιώτη Γιώργου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει στην είσοδο του γυμναστηρίου ειδικός κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση των ιατρικών εξόδων του μικρού Γιώργου.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ακόμα ο κ. Γρηγόρης Λιογγαρίδης συντονιστής του Χαμόγελου του Παιδίου στη Θεσσαλία.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ (2)

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΛΑΡΙΣΑ

 

Previous ArticleNext Article