Ελασσόνα

Υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας ο δικηγόρος Νίκος Γάτσας με τη στήριξη της “Ολύμπου Πολιτεία”

Με κοινή ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας και της εκλογικής επιτροπής, η παράταξη “Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία” υποστηρίζει ως υποψήφιο δήμαρχο Ελασσόνας τον επικεφαλής του συνδυασμού, δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο, Νίκο Γάτσα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Μετά από σειρά διαβουλεύσεων και εποικοδομητικών συζητήσεων με αυτοδιοικητικές κινήσεις και ανεξάρτητες προσωπικότητες, τα μέλη της δημοτικής ομάδας και της εκλογικής επιτροπής του συνδυασμού “Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία” συνεδριάσαμε από κοινού την περασμένη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στην Ελασσόνα και, αφού αξιολογήσαμε την νέα διαμορφωθείσα κατάσταση, αποφασίσαμε ομόφωνα να υποστηρίξουμε ως υποψήφιο δήμαρχο Ελασσόνας τον επικεφαλής του συνδυασμού μας, δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο, Νίκο Γάτσα, αναθέτοντάς του παράλληλα την ευθύνη να συγκροτήσει το νέο εκλογικό συνδυασμό και να οργανώσει τις ομάδες υποστήριξης του εκλογικού αγώνα.

Η επιλογή μας στο πρόσωπο του Ν. Γάτσα βασίστηκε τόσο στην καθολική στήριξη από τα μέλη του συνδυασμού, όπως εκφράστηκε κατά την πρόσφατη εκλογή του ως επικεφαλής, όσο και στην ευρύτατη αποδοχή του από την τοπική κοινωνία του Δήμου μας.

Η υποψηφιότητα του Ν. Γάτσα συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν επιλογή νίκης και προοπτικής για το Δήμο Ελασσόνας. Είναι πρόσωπο νέο, έμπειρο, δυναμικό. Έχει υπηρετήσει από το 2010 μέχρι σήμερα σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Ελασσόνας, ως αντιδήμαρχος, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η κοινωνική και εθελοντική του προσφορά αναγνωρίζεται τόσο στο χώρο της συλλογικής δράσης, τον οποίο υπηρετεί από το 2004, όσο και στον επαγγελματικό στίβο, ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου από το 2002. Είναι υπέρμαχος της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.”

Αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στη δημοτική ομάδα και την εκλογική επιτροπή για την απόφασή τους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του δημάρχου Ελασσόνας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλυθούν οι στόχοι και οι δράσεις του εκλογικού συνδυασμού μας. Θα προηγηθούν συναντήσεις με τις ομάδες υποστήριξης και θα ακολουθήσει η διακήρυξη θέσεων του νέου συνδυασμού. Θέλω ιδιαίτερα να τονίσω ότι ο συνδυασμός μας και οι ομάδες υποστήριξης είναι ανοιχτές σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που θέλει να συμμετάσχει και γι’ αυτό θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση τις επόμενες ημέρες. Θέλουμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο Ελασσόνας”.

Βιογραφικά στοιχεία υποψηφίου

Ο Νίκος Γάτσας γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Ελασσόνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1995-1999. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στην Αγγλία από το 2001-2002 με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορκίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Λάρισας το 2002 και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελασσόνα. Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ελασσόνας και δημιουργός της ιστοσελίδας leukipoli.gr. Eκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος το 2010 και ανέλαβε αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και ΚΕΠ το 2013-2014. Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ελασσόνας. Τον περασμένο Νοέμβριο εκλέχτηκε επικεφαλής της “Ολύμπου Πολιτείας”. Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Φανή Παλιγιάννη και πατέρας δύο παιδιών.

Previous ArticleNext Article