Λάρισα

Τυροκομική μονάδα δικάζεται για ρύπανση του Περιβάλλοντος

Για πρωτόγνωρη ρύπανση σε έκταση και σε ένταση από απόβλητα γάλακτος σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ του νομού Λάρισας, δικάζονται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας οι ιδιοκτήτες της τυροκομικής μονάδας «Βασιλίτσα» αδερφοί Νούσια (Βασιλίτσα – Γεώργιος & Απόστολος ΝΟΥΣΙΑΣ Ο.Ε) .

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε ύστερα από κινητοποίηση των κατοίκων στην περιοχή της Νέας Λεύκης όπου λειτουργεί η μονάδα, καθώς τα τυρόγαλα …ανάβλυζαν από τα χωράφια (φωτογραφία) καλύπτοντας μεγάλη έκταση με ρύπους οι οποίοι έγιναν εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Υπήρξαν έντονοι φόβοι για μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και για μολυσματικές ασθένειες και οι κάτοικοι προσέφυγαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν. Για την υπόθεση διέταξε προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έσπευσαν να καταγράψουν το περιστατικό.

Στις καταγγελίες για διοχέτευση των τυρόγαλων στον υδροφόρο ορίζοντα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία αντέτεινε ότι η πλημμύρα προήλθε από απλό νερό το οποίο διέρρευσε από αγωγό που το οδηγεί στον βιολογικό καθαρισμό καθώς τα τυρόγαλα τα δίνουν σε χοιροτροφικές μονάδες…
Πηγή: thessaliaeconomy.gr

Previous ArticleNext Article