Ελασσόνα

«Τρεφόμαστε σωστά, ζούμε πιο καλά»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής τη 16η Οκτωβρίου, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας διοργάνωσε και υλοποίησε κατάλληλη ενημερωτική παρέμβαση σχετικά με την υγιεινή διατροφή των εφήβων, σε συνεργασία με τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κα Μπατσίλα Τάνια.

Η κα Μπατσίλα αναφέρθηκε στην αξία των τροφών, στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή μέσω της ‘Διατροφικής Πυραμίδας’, την ενδεικτική ηλικιακά κατανάλωση τροφίμων, τις τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε, τις αιτίες και τις συνέπειες της παχυσαρκίας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη συχνότητα και τους τύπους των γευμάτων, τα οφέλη της ένταξης της καθημερινής σωματικής δραστηριότητας στη ζωή τους, της κίνησης και του παιχνιδιού, προάγοντας την καλύτερη φυσική τους κατάσταση, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή.

Στην όλη παρουσίαση συνέβαλαν διαδραστικά παιχνίδια μνήμης και εικόνες. Τα παιδιά παίζοντας εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν, λαμβάνοντας παράλληλα συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τις διατροφικές τους συνήθειες. Η αναφορά σε αινίγματα και παροιμίες σχετικά με τη διατροφή προσέδωσε μια ευχάριστη νότα στην όλη διαδικασία, προωθώντας την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μαθητών και καταλήγοντας στην αποτύπωση της διδακτικής τους σημασίας.

Οι μαθητές αποκόμισαν ουσιαστικές γνώσεις για την υγιεινή μεσογειακή διατροφή. Η φράση ‘Να τρως για να ζεις, όχι να ζεις για να τρως’(Κικέρων, 106-43 π.Χ., Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός) αποτέλεσε την κατακλείδα μιας ευχάριστης δραστηριότητας.

DSCN1374 (Medium)

Previous ArticleNext Article