Ελασσόνα

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ελασσόνα

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και φέτος στην Ελλάδα και τον κόσμο με σταθμό, την Ελασσόνα όπου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού οι φίλοι της ταινίας μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις 23 και 24 Νοεμβρίου:

  •          μέρος του ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ
  •          και φυσικά τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος

Στο διήμερο των εκδηλώσεων, θα προβάλλονται οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από τις 240 ελληνικές ταινίες που κατατέθηκαν φέτος (νέο ρεκόρ για το φεστιβάλ), 60 διεκδίκησαν τα βραβεία της 42ης διοργάνωσης.  Από αυτές οι 6 ήταν ντοκιμαντέρ, οι 3 animation και οι 10 σπουδαστικές.

Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης (Χρυσός Διόνυσος) ανακηρύχθηκε ο Νικόλας Κολοβός για το «Index».

Το Bραβείο Σκηνοθεσίας απέσπασε ο Βασίλης Κεκάτος για την ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», για την ταινία του αυτή, ο Βασίλης Κεκάτος έγινε ο πρώτος έλληνας μικρομηκάς που απέσπασε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Στην αίθουσα Θεάτρου του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Ελασσόνας – Αίθουσα

«Β. Φαρμάκη»  θα δούμε ένα …βαμπίρ μιούζικαλ α λα ελληνικά, μια ταινία με φαντάσματα και μια αλληγορία για το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.

Πολλοί είναι οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του φετινού φεστιβάλ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιάννη Κοκιασμένο, Ερρίκο Λίτση, Στέλλα Φυρογένη, Ρομάνα Λόμπατς, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Γιώργο Αρμένη, Μάκη Παπαδημητρίου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Γιώργο Γάλλο, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κώστα Ξυκομηνό, Βασίλη Κουκαλάνι,  Σοφία Κόκκαλη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιάννη Παπαδόπουλο, Παύλο Ιορδανόπουλο, Έλενα Μαυρίδου, Σίσσυ Τουμάση, Χρήστο Καρτέρη, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, αλλά και την πρωταγωνίστρια του θεάτρου Άττις Σοφία Χιλλ.

 

Previous ArticleNext Article