Λάρισα

Το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης της Λάρισας

Κανένα σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της Λάρισας δεν έχει εκπονηθεί μέχρι σήμερα απο καμμία κυβέρνηση, για να λεμε τα συκα, συκα κ την σκαφη, σκαφη.

Ήρθε η ωρα λοιπόν ο ευλογημένος αυτος τοπος να ενταχθεί σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό ανάδειξης της Θεσσαλίας.

Τα συγκριτικά πλεονεκτηματα αδιαμφισβήτητα.
Ο ολυμπος αποτελεί το κορυφαίο συγκριτικό πλεονέκτημα οχι μονο για την πολη της Λάρισας, αλλά κ για την χωρα μας.

Το brand του ολυμπου είναι παγκοσμιας εμβέλειας.
Το μυθικό βουνο όπου κατοικουσαν οι δώδεκα θεοι το γνωρίζουν ακόμη κ στην μακρινή Κίνα τα μικρά παιδια , γιατί το διδασκονται στο σχολείο τους.

Ήρθε η ωρα να δημιουργηθεί το χωριό των δώδεκα θεων, αρκει να το πιστέψουμε κ να το διεκδικήσουμε βαζοντας το ψηλα στο διεκδικητικό πλαίσιο τουριστικης αναπτυξης του νομου.

Δεν μπορεί η Disneyland να αποτελεί την αιχμη του δορατος για το τουριστικό προϊόν της Γαλλίας κ το μυθικο βουνο να είναι ξεχασμένο απο όλους, εύχομαι οχι κ απο τους θεούς.

Το αρχαίο θέατρο επιτέλους να ενταχθεί στα συγκριτικά πλεονέκτημα της πολης μας με την πλήρη λειτουργία του.

Τα παραλια του νομού με τα χιλιόμετρα μοναδικης παραλιας αφημενα Χρόνια τωρα στον αυτόματο πιλοτο, χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό, χωρίς οριοθέτηση των πραγματικών δασικών εκτάσεων, με την γραφειοκρατία να είναι καθε βήμα κ εμπλοκή ναρκοθετουν διαχρονικα την ανάπτυξη του του τουριστικού προϊόντος του νομού μας.

Περαν των ανωτέρω οι υπαρχουσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν κ ενα επιπλέον εχθρό. Ειναι η κυβέρνηση συρανελ που υιοθετησε την υπερφορολογηση του τουριστικού προϊόντος, υπονομεύοντας την ανταγωνιστικοτητα κ την βιωσιμότητά χιλιάδων επιχειρήσεων.

Το ανάγλυφο της χώρας μας επιτρέπει να έχουμε τουρισμό 12 μηνες το χρόνο, αρκει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτηματα του φυσικού περιβάλλοντος κ να μετεξελιξουμε το τουριστικό προϊόν με νεα στοιχεία κ νεες μορφες.

Αύριο ως κυβέρνηση η ΝΔ θα προχωρήσει σε μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων απο το 29% στο 20%, σε μείωση του ενφια κατα 30% κ στην αμμεση κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης. Βηματα που θα δώσουν ανασα σε χιλιάδες επιχειρήσεις κ προοπτικές νεων επενδυσεων που θα δημιουργήσουν νεες θεσεις εργασιας.

Ήρθε η ωρα να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτηματα του νομού μας.
Ήρθε η ωρα η πόλη της Λάρισας να μπει στους τουριστικούς προορισμούς.
Είναι ενα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε.

Previous ArticleNext Article