Ελασσόνα

Το πρόγραμμα του 18ου Ανταμώματος Κρανιωτών

Με πυρετώδεις ρυθμούς οργανώνεται το φετινό Αντάμωμα (20 Ιουλίου) των Κρανιωτών. Όπως μας δήλωσαν οι διοργανωτές (Σύλλογοι Κρανιωτών και εθελοντές) το φετινό Αντάμωμα ευελπιστούν να είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό Αντάμωμα. Τέσσερις επαγγελματίες εστίασης θα παρέχουν ελεγμένες και πιστοποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα, ενώ το Αντάμωμα θα πλαισιώσει μουσικά Παραδοσιακή Ορχήστρα με τον Γιώργο Αραμπατζή στο κλαρίνο και στο λαϊκό πρόγραμμα τον Μιχάλη Χώτο (μπουζούκι).
Επίσης, όπως μας τόνισαν οι διοργανωτές στο φετινό Αντάμωμα θα υπάρχει και πληθώρα τραπεζοκαθισμάτων και όλα αυτά χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ από δημόσιο χρήμα. Τέλος, να σημειωθεί πως δεν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση εισόδου.
Το Αντάμωμα φέτος θα ξεκινήσει στις 8.00 μ.μ. ακριβώς. Σκοπός των διοργανωτών είναι να ξεκινήσει το Αντάμωμα όσο το δυνατόν νωρίτερα κάτω από το φως της ημέρας ακόμα.
Μεγάλη τιμή για τους απανταχού Κρανιώτες θα αποτελέσει φέτος η παρουσία στο Αντάμωμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρίου Χαρίτωνος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό συνδέοντας τη θρησκευτική εορτή του Προφήτη Ηλία με την Παράδοση και την Αντάμωση των Κρανιωτών.
Πολύ σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Συλλόγων των Κρανιωτών.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν δύο χορευτικά του Συλλόγου Κρανιωτών της Λάρισας και ένα της Κρανιάς.
Το Αντάμωμα θα κλείσει με τη συμμετοχή όλου το κόσμου στο χορό και στο γλέντι.
Την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Κρανιάς θα πραγματοποιηθεί γιορτή με μουσική, ζωγραφική και χορό για τα παιδιά.
Οι διοργανωτές καλούν τους απανταχού Κρανιώτες, τις Κρανιώτισσες και τους φίλους και φίλες τους να παραστούν και να μετέχουν ενεργά στο Κρανιώτικο Αντάμωμα με κέφι, χαμόγελο και ζωντάνια.
Previous ArticleNext Article