Λάρισα

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφθηκε η Αθηνά Σιαφαρίκα

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφθηκε η δικηγορος και στέλεχος της ΝΔ, Αθηνά Σιαφαρίκα, στο πλαίσιο των επισκέψεων και συναντήσεων που πραγματοποιεί με επίκεντρο τις υποδομές και υπηρεσίες υγείας στον Νομό Λάρισας. Οπως έχει δηλώσει η νεαρή δικηγορος από τον Τύρναβο, οι τομεις δημοσιας υγειας και παιδειας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. Για τον λόγο αυτό, η κ. Σιαφαρικα μετεβη στο ΠΓΝΛ για μια πρώτη ενημερωτική επίσκεψη, όπου και συναντήθηκε με την υποδιοικητή του ΠΓΝΛ, κα Ανθή Χαλιβέρα, και τον κ. Φωτόπουλο, Πρόεδρο ΔΑΚΕ ΠΓΝΛ και μελος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝΛ. Οπως επεσήμανε η Τυρναβίτισσα δικηγορος μετά το περας της επισκεψής της «το ΠΓΝΛ αποτελεί, αναμφισβήτητα, κατάκτηση για τον νομό μας και υψίστης σημασίας υποδομη που εξυπηρετεί το σύνολο της Περιφερειας μας.

Η δυναμική του, οι ιδιαιτερότητές του, η γεωγραφική έκταση που εξυπηρετεί, οι μοναδικές κλινικές του κλπ. δικαιολογούν απόλυτα το αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού που κατανέμεται στο ΠΓΝΛ από το Υπ. Υγείας, ενώ με ικανοποιήση πληροφορήθηκα τη σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Η κα Σιαφαρίκα ενημερώθηκε ακόμα για τη σημαντική επισφάλεια που συνιστά για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων ο αριθμός πολιτών που έχουν τεθεί εκτός ασφαλιστικού συστήματος (περί τα 2-2,5 εκ. ανασφάλιστων πολιτών στην επικράτεια), ενώ από τα λοιπά θέματα που ετέθησαν κατά τη συζήτηση, η νεαρή δικηγορος σταχυολογει τα ακόλουθα: 1. Ανάγκη επέκτασης κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΠΓΝΛ. 2. Επιτάχυνση της – ήδη σε εξέλιξη- μετεγκατάστασης του προγράμματος μεθαδόνης. 3. Επίλυση του προβλήματος στάθμευσης, πεζοδρόμηση και επαρκής φωτισμός. 4. Ανάγκη διαμόρφωσης παρακείμενου χώρου φιλοξενίας για τους συνοδούς των χρονίως πασχόντων ασθενών. 5. Επέκταση δρομολογίων λεωφορείων (γραμμή 4) για τη σύνδεση του ΠΓΝΛ με τον σιδηροδρομικό σταθμό, προκειμένου να εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων, ασθενών και συνοδών τους και να αποσυμφορηθούν οι χώροι στάθμευσης του νοσοκομείου. Τελος, η κα Σιαφαρίκα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση για τον χρόνο τους και την πρώτη ενημέρωση που της παρείχαν για θέματα που αφορούν το ΠΓΝΛ και δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις της σε φορείς και υποδομές υγείας του Νομού Λάρισας.

Previous ArticleNext Article