Ελασσόνα

«Το έργο μας υπερβαίνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις»

Συνέντευξη στον Γιάννη Ανδρεάκη

Την ικανοποίησή του για το έργο που έγινε κατά την τρέχουσα θητεία στο Δήμο Ελασσόνας δηλώνει ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ευαγγέλου με τη συνέντευξη που παραχωρεί στη larissanet. Για αυτόν τον απολογισμό υπογραμμίζει ότι «μπορώ να κοιτάξω κάθε συνδημότη μου στα μάτια και να του πω ότι το έργο που πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα υπερβαίνει τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Ο κ. Ευαγγέλου αναφέρεται στις εμβληματικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, κάνοντας ειδική μνεία στην Γαλακτοκομική Σχολή, στην «άφιξη» του φυσικού αερίου, όπως και στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση καταγράφει τον τομέα όπου τα πράγματα δεν «έτρεξαν» με την επιθυμητή… ταχύτητα, ενώ περιγράφει το κλίμα όπως διαμορφώνεται κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας «σκιαγραφεί» παρεμβάσεις και έργα για την επόμενη θητεία, εφόσον οι πολίτες του εμπιστευτούν νέα εντολή και δίνει το στίγμα του συνδυασμού «Ελασσόνα, ΑλλάΖουμε», καθώς αύριο πραγματοποιείται εκδήλωση παρουσίασης υποψήφιων.

«Οι πολίτες είναι αρκετά ώριμοι και μπορούν να καταλάβουν ποιοι και γιατί θεωρούν πως οι εκλογές είναι μια “αρένα” που θα εξυπηρετήσει τους εκλογικούς στόχους τους»

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Νίκου Ευαγγέλου:

Κύριε Ευαγγέλου, καθώς κλείνει ο κύκλος της τρέχουσας θητείας στο «τιμόνι» του Δήμου Ελασσόνας, πώς θα συνοψίζατε τον απολογισμό του έργου σας;

Κύριε Ανδρεάκη, πέντε χρόνια σχεδόν, από την ημέρα που οι πολίτες της Ελασσόνας μας έδωσαν την εντολή να αναλάβουμε τα ηνία του δήμου και έχοντας ήδη μπει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, νιώθω ικανοποίηση γιατί μπορώ να κοιτάξω κάθε συνδημότη μου στα μάτια και να του πω ότι το έργο που πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα υπερβαίνει τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, κατά μήκος ολόκληρης της επαρχίας Ελασσόνας, παρεμβάσεις που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες. Δώσαμε λύση σε προβλήματα που παρέμεναν άλυτα επί χρόνια, μειώσαμε το χρέος του δήμου Ελασσόνας κατά 5,5 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε έτοιμα έργα, που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ποιές θεωρείτε ως τις πλέον εμβληματικές επιτυχίες αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου;

Έγιναν πολλά. Θα ήθελα όμως, αναγκαστικά χάριν της ερώτησής σας να σταθώ στη δημιουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής, ένα όνειρο δεκαετιών για την επαρχία μας. Ήδη η Ελασσόνα έχει υποδεχτεί τους πρώτους της σπουδαστές, ενώ όλες οι τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγής και εμπορίας γάλακτος, στέκονται δίπλα στην προσπάθεια, απορροφώντας τους για την άσκηση της πρακτικής τους. Πλέον η θεωρία συναντά την πράξη στον μεγαλύτερο κτηνοτροφικό δήμο τη χώρας μας. Επιπλέον, το φυσικό αέριο είναι ήδη στην Ελασσόνα. Ακούω συχνά το τελευταίο διάστημα, προφανώς επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο, πως αυτό δεν ήταν επιτυχία της δημοτικής αρχής, αλλά επρόκειτο για προγραμματισμό της ΕΠΑ Θεσσαλίας. Καλό θα ήταν λοιπόν όλοι να διαβάσουν ξανά τις αρχικές δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες «η Ελασσόνα δεν ήταν μέσα στο προγραμματισμό τους». Με την ευκαιρία λοιπόν θα ήθελα να τους ευχαριστήσω γιατί κατάλαβαν την αναπτυξιακή δυναμική της επαρχίας μας, καθώς επίσης και για την άριστη συνεργασία μας. Τέλος, το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο, η υπογραφή του οποίου αναμένεται εδώ και καιρό από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος, πρόκειται να λύσει μια σειρά ζωτικών θεμάτων για τον δήμο μας. Τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν ήταν αυτονόητα. Ήρθαν, ως αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης προσπάθειας.

Σε ποιους τομείς δεν προχωρήσατε με την «ταχύτητα» που θα θέλατε;

Θα ήθελα να έχουμε τρέξει πολύ πιο γρήγορα, όσον αφορά την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών. Δεν ήταν τόσο εύκολο να γίνει. Σκεφτείτε πως επί της δικής μας θητείας απέκτησαν όλα τα χωριά σύνδεση στο internet, ενώ υπήρχαν αρκετά τα οποία δεν είχαν καν τηλεφωνικές γραμμές. Όλα αυτά έχουν πλέον αποκατασταθεί. Αυτό λοιπόν θα είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης περιόδου, καθώς θεωρώ πως οι πολίτες θα εκτιμήσουν το έργο μας και θα μας δώσουν νέα εντολή.

Πώς θα περιγράφατε το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Ελασσόνας ενόψει των εκλογών του Μαΐου, με δεδομένη την κριτική που ασκούν επικεφαλής παρατάξεων προς την πλευρά σας;

Πάντοτε στην προεκλογική περίοδο ακούγονται πολλά, εκ των οποίων κάποια γίνονται καθαρά λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιόδου. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τις αντίπαλες παρατάξεις, οι οποίες έτσι κι αλλιώς διαφέρουν και μεταξύ τους, ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο έχουν επιλέξει να αντιπαραβάλλουν τα επιχειρήματά τους. Οι πολίτες είναι αρκετά ώριμοι, και μπορούν να καταλάβουν ποιοι και γιατί θεωρούν πως οι εκλογές είναι μια «αρένα» που θα εξυπηρετήσει τους εκλογικούς στόχους τους. Σε ότι με αφορά όμως, μπορώ να υποσχεθώ στους πολίτες της Ελασσόνας πως θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου ώστε να μην οξυνθεί το κλίμα και να μην διολισθήσουμε σε χαμηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης. Εμείς θα καλέσουμε τον συνδημότη μας να αξιολογήσει το μεγάλο έργο που επιτελέσαμε και να συγκρίνει τις προτάσεις μας για την επόμενη μέρα, σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις.

Εφόσον οι δημότες σας εμπιστευτούν και την επόμενη τετραετία, ποιες παρεμβάσεις και έργα σχεδιάζετε;

Κι εδώ νομίζω πως θα αδικήσω πολλά από αυτά που σχεδιάζονται. Θα σας πω όμως κάποια από αυτά που έχουν ήδη ξεκινήσει, είτε ξεκινούν το επόμενο διάστημα, καθώς όλα έχουν ενταχθεί σε  προγράμματα χρηματοδότησης: Νέος Περιφερειακός Ελασσόνας (Από τα όρια της Τσαριτσάνης έως τις αποθήκες της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού, Κολυμβητήριο Ελασσόνας (Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος), Νέος χώρος στάθμευσης όπισθεν Λυκείου Ελασσόνας (Για οριστική λύση του προβλήματος των αποβιβάσεων & επιβιβάσεων των μαθητών), νέα ασφαλτόστρωση επαρχιακού δρόμου Ελασσόνας-Τσαριτσάνης, Ομαδικού Αμπελώνα (By Pass) με πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμό, Ανακαίνιση Βιβλιοθήκης Ελασσόνας, 2ος Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας (Εντάχθηκε στο Leader), Κατασκευή νέου 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας, Κατασκευή νέου Πνευματικού Κέντρου Τσαριτσάνης, Ανακαίνιση παλαιού καφενείου στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, Δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (Εντάχθηκε στο Leader), Ανακαίνιση Δημόσιων Τουαλετών, Ανάπλαση της πλατείας Βαροσίου, Ανάπλαση της πλατείας Μικρασιατών, Ανάπλαση της πλατείας Ευαγγελισμού, Ανάπλαση της πλατείας Τσαριτσάνης, Ενεργειακή αναβάθμιση 2ουΔημοτικού Σχολείου, ενεργειακή αναβάθμιση Λυκείου Ελασσόνας, Ενεργειακή αναβάθμιση δυο κτιρίων του Γυμνασίου καθώς και του Γυμναστηρίου Ελασσόνας, και άλλα πολλά ακόμα.

Κλείνοντας, αύριο παρουσιάζετε τους υποψήφιους που σας πλαισιώνουν ενόψει των εκλογών, πώς «σκιαγραφείται» το στίγμα του συνδυασμού;

 Ο συνδυασμός που παρουσιάζεται αύριο είναι ανανεωμένος σε ποσοστό 60%. Πρόκειται για ένα κράμα εμπειρίας και όρεξης. Άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, -όπως και την προηγούμενη φορά-, που σέβονται την πολιτική μου ταυτότητα, όπως κι εγώ τη δική τους, και που αντιλαμβάνονται πως όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Πολίτες που αντιλαμβάνονται πως με κοινό όραμα και αγώνα μπορούμε να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα πιο μπροστά. Είμαι πραγματικά περήφανος, τόσο για αυτά που καταφέραμε, καθώς και για όσα έχουμε σχεδιάσει.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Previous ArticleNext Article