Ελασσόνα

Τι συμβαίνει με τις προσλήψεις και τα εντάλματα στη ΔΕΥΑ Ελασσόνας;

Αιχμές για τον τρόπο που διοικεί την ΔΕΥΑ Ελασσόνας ο πρόεδρος της κ. Καραγκόγκος αφήνει, με επιστολή του στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος Ολύμπου και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ελασσόνας Γιώργος Καστανάρας. Ο πρώην ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου θέτει μια σειρά από ερωτήματα στον κ. Καραγκόγκο, τον οποίο ταυτόχρονα κατηγορεί για τακτικές «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Αναλυτικότερα ο Γιώργος Καστανάρας, αναφέρει τα εξής: «Επειδή πολλά έχουν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα πεπραγμένα της ΔΕΥΑ Ελασσόνας και τη διαμάχη μου με τον πρόεδρο κ. Φ. Καραγκόγκο, θέλω να διευκρινίσω τα εξής: Σχετικά με τη λειτουργία της ΔΕΥΑΕΛ από καιρό είχα αρχίσει να κάνω κάποιον έλεγχο, όταν ήμουν ακόμη δημοτικός σύμβουλος στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Είχα αρχίσει να συγκεντρώνω κάποια στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία της Επιχείρησης. Στην πορεία αναγκαστικά ζητούσα συνεχώς γραπτά στοιχεία, ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΛ, διότι ο πρόεδρος της κ. Καραγκόγκος είχε δώσει εντολή στον Διευθυντή να μην μου δίνει στοιχεία, χωρίς τη δική του έγκριση. Τι άραγε φοβόταν ο κ. Καραγκόγκος ή μήπως δεν ήταν δική του εντολή; Έτσι επέλεξα μια διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία και μέσω αιτήσεων ζητούσα επίσημα απαντήσεις, τις οποίες ποτέ δεν έλαβα.

Προφανώς ο κ. Καραγκόγκος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι δεν είναι αφεντικό σε ιδιωτική εταιρεία παρά είναι πρόεδρος ενός νομικού προσώπου και ότι διαχειρίζεται χρήματα των δημοτών. Όπως γνωρίζει η τοπική κοινωνία, παραιτήθηκα από μέλος της ΔΕΥΑΕΛ, διότι δεν μπορούσα να ανεχθώ αυτά που γίνονταν στην επιχείρηση και επειδή δεν ήθελα να είμαι συνυπεύθυνος. Τα ερωτήματα που έθετα σχετίζονταν με τα εξής: Τι άλλαξε και χρειάσθηκε ο κ. Καραγκόγκος τέσσερις μήνες να εφαρμόσει δελτίο αποστολής για τις μικροπρομήθειες και ύστερα από μεγάλο καυγά; Τι έκανε ως πρόεδρος, όταν τον ενημερώσαμε τι γινόταν πριν με τα υλικά; Γιατί δεν επέτρεψε στις νόμιμες επιτροπές να κάνουν έλεγχο, αλλά αντίθετα τους υποχρέωνε να υπογράφουν τις βεβαιώσεις εκ των υστέρων, χωρίς έλεγχο, λέγοντας ότι αυτός έχει την ευθύνη και ότι αυτός αποφασίζει; Γιατί ο κ. Καραγκόγκος σε όλα τα διοικητικά συμβούλια που ήμουν μέλος, καλούσε και τον προστάτη του ενώ σήμερα κάνει διοικητικό συμβούλιο, όπως αυτόν τον βολεύει;

Γιατί δεν έκανε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διαπλοκή του ΟΤΕ, των 2.500 ευρώ περίπου, αλλά το άφησε το θέμα να περάσει έτσι, πληρώνοντας τη δαπάνη. Εάν γινόταν στην επιχείρηση του αυτό το συμβάν, θα το άφηνε να περάσει έτσι; Γιατί ο κ. Καραγκόγκος μάλωνε με τον κ. Χαλκίδη όταν εκείνος δεν υπέγραφε τα εντάλματα, παραμονές Χριστουγέννων του 2014; Με ποιον τρόπο γίνανε όλες οι προσλήψεις στη ΔΕΥΑΕΛ; Είναι νόμιμες; Όσον αφορά στην αιχμή που αφήνει ο πρόεδρος για τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, μάλλον έχει κοντή μνήμη ο κ. Καραγκόγκος και δεν θυμάται τα σχέδια βεβαιώσεων που είχα ετοιμάσει σχετικά με τα υποβρύχια, ζητώντας να γίνουν φάκελοι για κάθε γεώτρηση και να συντάσσεται πριν την πληρωμή η σχετική βεβαίωση που θα μας έδειχνε πλέον όλα τα σχετικά στοιχεία. Έχω να αναφέρω πολλά ακόμη περίεργα πράγματα για τη ΔΕΥΑΕΛ, αλλά δεν θέλω να καταχρασθώ άλλο τον φιλόξενο χώρο της εφημερίδας».
Πηγή: eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article