Ελλάδα

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Με πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένα μποφόρ θα «κυλήσει» το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία, η πτώση της θερμοκρασίας- έως και 10 βαθμούς Κελσίου-, αναμένεται να ξεκινήσει από το Σάββατο, με την ανάσα δροσιάς να κρατάει έως και την Τρίτη, όπου σταδιακά η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στα ορεινά και βόρεια κυρίως τμήματα της χώρας, ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ στα νησιά του Αιγαίου, το Ιόνιο και την Μακεδονία – Θεσσαλονίκη, οι βοριάδες θα βρίσκονται σε ενίσχυση φθάνοντας τα 7 μποφόρ.

Το Σάββατο, αλλά και την Τρίτη, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά και κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Μικρή θα είναι η πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και βορειοδυτική Κρήτη το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά, ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές με βελτίωση από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι σε ενίσχυση, τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι αν και αρχικά θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, αργότερα θα στραφούν ισχυρούς έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Όσον αφορά τη σημερινή ημέρα, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι ιδιαίτερα καλές, με υψηλές θερμοκρασίες -ακόμα και 37 βαθμούς Κελσίου-και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Previous ArticleNext Article