Ελασσόνα

Τιμήθηκε ο πολιούχος της Ελασσόνας Αγιος Αρσένιος

 «Ελασσώνος ποιμένα Θετταλίας το κλείσμα και της Μοσχοβίας απάσης περιβόητον άκουσμα. Αρσένιον υμνήσωμεν πιστοί, βοώντες μετά πόθου ευλαβώς· φύλαττε και σκέπε πάτερ αεί τους πίστει σοι κραυγάζοντας· δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστό, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω δωρουμένω διά σου χάριν και έλεος».

Αυτόν τον ύμνο έψαλαν και φέτος ιεροψάλτες και κλήρος στην Ελασσόνα, την Τρίτη και χθες Τετάρτη, ημέρες όπου γιορτάστηκε με θρησκευτική λαμπρότητα, κατάνυξη και επισημότητα η μνήμη του Αγίου Αρσενίου, αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου(Δομενίκου), με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, αλλά και από γειτονικούς Νομούς και όχι μόνο.

Τις διήμερες θρησκευτικές Ακολουθίες στον φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας λάμπρυναν με την παρουσία τους 3 ιεράρχες, και συγκεκριμένα, συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο «οικοδεσπότης» Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Ακόμη, συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών(αρχιμανδριτών, ιερέων και διακόνων) ενοριών της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος και άλλων γειτονικών Μητροπόλεων. Έψαλε η πολυμελής βυζαντινή χορωδία «ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ», με χοράρχη τον κ. Γιώργο Λεμονόπουλο.

Αναφορά στη ζωή, στο έργο, στις αρετές, στην πορεία, στους σταθμούς και στη σημαντική προσφορά του Αγίου Αρσενίου στην Ορθοδοξία και στον πολιτισμό έκαναν οι προσκεκλημένοι ιεράρχες κ. Ιερώνυμος (στον Εσπερινό της παραμονής) και κ. Παύλος(στη χθεσινή Θεία Λειτουργία ανήμερα την εορτή), κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο, μιλώντας για «τον σπουδαίο Άγιο με τη λαμπρή πορεία και το καταλυτικό έργο του, τον Άγιο που τον τιμούν και οι Ρώσοι και οι Έλληνες, αφού ωφέλησε και τους δύο λαούς…».

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας παρευρέθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μαρία Μαμάρα και κ. Αθ. Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η γενική διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Ζωή Φτίκα, η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μαρία Γαλλιού, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ο δασάρχης Ελασσόνας, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Αντ. Θώμος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας κ. Θωμάς Κίτσης, διευθυντές υπηρεσιών και σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και δεκάδες προσκυνητές από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article