Ελασσόνα

Τη 1η θέση κατέλαβε το Γυμνάσιο-ΛΤ Λιβαδίου σε Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιχνιδιού

Το Γυμνάσιο-ΛΤ Λιβαδίου Ελασσόνας διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία έργων Γυμνασίου στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιχνιδιού στο Scratch.

Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2017-18 αφορούσε στην υλοποίηση ενός «Παιχνιδιού περιπέτειας». Το παιχνίδι περιπέτειας «The adventures of the wizard» αποτελεί δημιουργία και έμπνευση του μαθητή Μπίσμπα Δημητρίου, της Γ΄ τάξης Γυμνασίου Λιβαδίου, ο οποίος εργάστηκε υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής του σχολείου, Γεροφώτη Μαρίας.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι περιπέτειας, με λαβύρινθους που απαιτεί δεξιότητες λεπτής κινητικότητας και …γνώσεις! Ο παίχτης πρέπει να οδηγήσει τον μάγο μέσα στους λαβύρινθους ώστε να φτάσει τελικά στο Βιβλίο Μαγείας του. Στην πορεία ο παίχτης πρέπει να συλλέξει τα μαγικά δαχτυλίδια και τα σπαθιά του μάγου, κερδίζοντας πόντους. Επίσης, καλό είναι να συγκεντρώσει τα μαγικά φίλτρα και την «τροφή», που του δίνουν επιπλέον πόντους και ζωές, απαντώντας προηγουμένως σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων της ύλης μαθημάτων του Γυμνασίου. Ο παίχτης πρέπει να αποφύγει τους εχθρούς του μάγου και προφανώς τα τοιχώματα του λαβύρινθου και να δοκιμάσει τις γνώσεις του.

Το παιχνίδι συνδυάζει τη διασκέδαση με τη μάθηση και απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και άνω, δεδομένου του επιπέδου των ερωτήσεων, χωρίς όμως να είναι ακατάλληλο ή απαγορευτικό για μαθητές μικρότερων τάξεων.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο στην σελίδα https://scratch.mit.edu/projects/216802656/. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για όλες τις κατηγορίες σχολείων μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://festman.schoolab.gr/festival/21

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article